Počinje snimanje filma o Tomi Zdravkoviću

Željko Joksimović privodi kraju pripreme za snimanje svog filmskog prvenca i TV serije. U pitanju je film i serija pod nazivom “Toma”, o Tomi Zdravkoviću, kog će igrati hrvatski glumac Goran Bogdan. Planirano je da se biografska drama snima na proleće. U njoj će biti prikazan tragičan život umetnika, sve njegove ljubavi, a tu je ...

Počinje snimanje filma o Tomi Zdravkoviću

Željko Joksimović privodi kraju pripreme za snimanje svog filmskog prvenca i TV serije.

U pitanju je film i serija pod nazivom "Toma", o Tomi Zdravkoviću, kog će igrati hrvatski glumac Goran Bogdan. Planirano je da se biografska drama snima na proleće. U njoj će biti prikazan tragičan život umetnika, sve njegove ljubavi, a tu je i Silvana Armenulić.

Pronaći glumca koji će izneti lik na pravi način i prikazati boemsku dušu Tome Zdravkovića nije bilo lako.

– Mesecima je trajala potraga za glumcem koji bi mogao da igra Tomu. U narednim danima biće objavljeno da je ulogu dobio Goran Bogdan. On može na pravi način da prikaže jednu takvu ličnost kao što je bio Zdravković. Toma je imao teško detinjstvo, živeo je burno kao što je i opisao i u svojim pesmama – rekao je sagovornik “Kurira” blizak produkciji.

Još uvek se traži glumica koja će glumiti Silvanu Armenulić

– Za Silvanu konkuriše nekoliko glumica, a možda na kraju tu ulogu odigra i neka pevačica. Kasting je i dalje u toku i autori su na mukama. Željko jedva čeka da krene snimanje filma, na kome je radio gotovo godinu i po dana. On sam se neće oprobati kao glumac – zaključuje sagovornik.

Film je nastao na scenariju Nikole Pejakovića. Producenti su "Kobra film" i "Minakord".

Toma Zdravković se ženio nekoliko puta, a skrasio se kraj supruge Gordane. Ona je u izjavama za medije rekla da je ponosna na to što će o njenom suprugu biti snimljen film.

– To će biti izvanredan projekat. Ja neću da glumim, ali ću svakako da pomognem u vezi s anegdotama. Reditelju ću da ustupim Tomina odela koja je nosio, a ako budu želeli, scene mogu da se snime i u našoj kući – rekla je Gordana.

Pevač Željko Joksimović pored ovog filma radi na pripremi još jednog ostvarenja. Radi dramu za film "Srpski Mančester" u kom uloge tumače Andrija Kuzmanović, Viktor Savić, Sloboda Mićalović i Dragan Bjelogrlić.

By: TV Exposed