Prednosti konzumiranja avokada na dnevnom nivou

Avokado, osim što je ukusna hrana, ima i mnoštvo korisnih svojstava. Saznajte sve prednosti koje ovo voće donosi zdravlju. Avokado je jedna od najčešće konzumiranih namirnica. Sve zbog svog ukusa i korisnih svojstava i zbog toga ga je lako dodavati svakodnevnoj prehrani. Može se dodavati salatama, u različitim receptima ili jednostavno jesti direktno. Savršeno je ...

Prednosti konzumiranja avokada na dnevnom nivou

Avokado, osim što je ukusna hrana, ima i mnoštvo korisnih svojstava. Saznajte sve prednosti koje ovo voće donosi zdravlju.

Avokado je jedna od najčešće konzumiranih namirnica. Sve zbog svog ukusa i korisnih svojstava i zbog toga ga je lako dodavati svakodnevnoj prehrani.

Može se dodavati salatama, u različitim receptima ili jednostavno jesti direktno. Savršeno je dopuna ili pratnja velikom broju jela. Pored toga što ima kremastu teksturu i prilično jedinstvenog ukusa, ovo voće je bogato i zdravim mastima.

Tokom godina, brojne studije su pokazale da avokado doprinosi dobrom opštem zdravlju. Zbog toga stručnjaci preporučuju njegovo konzumiranje često. U Instagram postu, poznati španski nutricionista i dijetetičar Carlos Rios napisao je da dnevno možete jesti avokado bez straha da će se udebljati, jer ova hrana, za razliku od drugih izvora masti, ima kombinaciju vode i vlakana što izgleda da poboljšava sitost.

Isto tako, specijalista spominje da redovni potrošači avokada imaju viši dobar holesterol ili HDL, niži rizik od metaboličkog sindroma i manju težinu uprkos njegovoj energetskoj gustini. Zbog toga on ovo konzumaciju ovog voća preporučuje tokom doručka, u salati ili čak kao užinu.

Avokado ima korisna svojstva i to:

1. Kontrola holesterola

2. Može pomoći u lečenju astme

3. Poboljšava rad probave

4. Pomaže u gubitku kilograma

5. Sprečava starenje

6. Poboljšava izgled kože

7. Favorizuje eliminaciju peruti

By: TV Exposed