Naslovnica Novosti TOP 10 stvari "Južnom vetru" koje niste znali

TOP 10 stvari “Južnom vetru” koje niste znali

Prošlo je skoro nedelju dana od finala prve sezone serije “Južni vetar”, a o seriji se i dalje priča. Serija i istoimeni film su definitivno obeležili srpsku kinematografiju prethodnih godina.

Ima i onih stvari koje nisu toliko poznate široj javnosti. Mi vam predstavljamo 10 stvari koje verovatno niste znali a vezane su za “Južni vetar”

  1. Krenimo prvo od filma. Postao je najgledaniji srpski film i poslednjih 18 godina. Na prostorima EX-YU zauzima treće mesto. Najviše gledalaca ima “Tesna koža” (1,23M) i “Zona Zamfirova (1.08M).
  2. “Južni vetar” je oborio rekord zarade “Zone Zamfirove” i postao najisplativiji. Procena je da je “Zona” zaradila oko 2 miliona evra, dok je “Južni vetar” zaradio 2.365.712 evra. Uz to, u “Zonu Zamifirovu” je uloženo 1.300.000 evra a u “Južni vetar” 360.000 evra.
  3. Za 7 dana prikazivanja u 77 bioskopa u Srbiji, film je pogledalo više od 150.000 ljudi, a zarada iznosi 425.000 evra! Time je postavljen novi rekord gledanosti i zarade.
  4. Radni naslov filma je bio “Metar asfalta”. Prva ruka scenarija je napisana još 2006. godine. Scenario za seriju je razrađivan tokom 2010. i 2011. kada je ipak odlučeno da se taj scenario iskoristi za film.
  5. Kada je nastao lik Maraša, glumac Miloš Biković je snimao seriju “Stižu dolari” i imao svega 18 godina.
  6. Sem Miloša Avramovića i njegove ekipe malo ko je verovao u uspeh “Južnog vetra”. Nije naišao na podršku filmadžija i sponzora, mnogi su prognozirali da će film biti težak promašaj. Očigledno, pogrešili su.
  7. “Južni vetar” ima najviše pratilaca, pregleda i lajkova na društvenim mrežama. Instagram profil prati više od 170.000 ljudi, a fejsbuk i Youtube oko 65.000.
  8. Serija “Južni vetar” je proglašena za najgledaniju seriju u 2020. godinu u Srbiji. Prosečna gledanost je bila 35,5% što znači da je svaki treći gledalac televizije u zemlji pratio seriju.
  9. Miloš Avramović nakon kastinga, u početku nije bio oduševljen što je Biković razmatran za ulogu junaka “Južnog vetra”. Smatrao je da je njegov imenjak previše mekan za taj lik. Mišljenje je promenio, i bez dileme napravio pun pogodak.
  10. Lik inspektora Stupara, koji je privukao ogromnu pažnju, čak i pretnje glumcu Milošu Timotijeviću zbog gej scene je i u filmu bio zamišljen kao homoseksualac. Ritam i zaplet filma nisu odgovarali da se ispolji i taj deo ličnosti ovog korupmiranog inspektora.

By: TV Exposed

Novosti

Sahra Şaş u seriji Zümrüdüanka

Turska glumica Sahra Şaş pridružila se seriji Zumruduanka. U proteklom periodu bilo je više najava da će se...

Počinje snimanje četvrte sezone serije Yasak Elma | Zabranjena...

Snimanje četvrte sezone serije Yasak Elma počinje sutra, u ponedeljak 13. jula. Prema rečima glumice Ede Ece, sve...

Potvrđeno – Još jedna glumica napustila seriju Ramo

Serija Ramo će pretrpeti velike promene u glumačkom kadru. Potvrđen je još jedan odlazak iz serije. Svoj odlazak...

Ko će glumiti negativca u seriji Ariza?

Snimanje nove turske serije pod nazivom Ariza počinje za nekoliko dana. Od ranije je poznato ko su glavni...

Poznato kada počinje snimanje nove turske serije Kimsesizler

U narednom periodu počinje snimanje nove turske TV serije pod nazivom Kimsesizler. Početak snimanja kadrova na ovom projektu...

Olgun Şimşek u seriji Ramo

Serija Ramo će u novu sezonu ući sa dosta promena u glumačkom kadru. Deniz Gürzümar i Ekin Türkmen...

Novi glumac u seriji Sol Yanım

U narednom periodu se očekuje i početak snimanja nove turske serije pod nazivom Sol Yanım. U pitanju je...

Elif Ozkul nova glavna glumica serije Yemin | Zakletva?!

Nakon vesti da je Ozge Yagiz napustila seriju Zakletva krenule su licitacije ko bi mogao da je nasledi.

Engin Altan Duzayatan u seriji Barbaros?

Çağatay Ulusoy se povukao sa projekta i snimanja serije Barbaros, i time ostavio prostor za novog glumca koji će tumačiti važnu...

Nova turska istorijska serija o životu Ahmad Yasawi

Novu sezonu serija u Turskoj će bez dileme obeležiti istorijski sadržaji. Sprema se i snima nekoliko istorijskih TV...

Burcu Biricik snimljena po izlasku iz bolnice, uradila test...

Glumica Burcu Biricik primećena je kako sa suprugom napušta krug bolnice u Etileru. Burcu je novinarima ispričala kako...