Tozluyaka ili Senden Daha Guzel - koja je najbolja turska letnja serija?!

Broj turskih letnjih serija se i dalje uvećava. Ipak, kao dve najznačajnije se izdvajaju projekti Tozluyaka i Senden Daha Guzel.

Tozluyaka ili Senden Daha Guzel - koja je najbolja turska letnja serija?!

Foto Credits: IMDB

U letnjoj sezoni turskih TV serija preovladavaju romantične komedije i drame. Neki projekti su nažalost već uspeli da razočaraju. Reč je o serijama Icimzdeki Ates | Vatra u nama i Sevmek Zamani | Vreme za ljubav, koje su potrajale samo po pet epizoda.

Ove dve serije su završene, a neke tek počinju. Takva serija je Mukemmel Eslesme | Savršen spoj, koja je počela, u subotu 16. jula na TRT1. Serija je tek otpočela i uprkos lošem rejting rano je za donošenje bilo kakvih ocena. Još jedna serija koja je počela na TRT1 je romantična komedija Seni Kalbime Sakladim, koja ima promenjiv, ali i rejting koji je nizak i ispod proseka.

Pored navedenih serija možemo pratiti i projekte Seversin i Gul Masali | Priča o ruži, koje su takodje negde ispod proseka, ali usled velikih vrućina i toga da ljudi ne provode toliko vremena uz televizor, može se reći da problem sa rejtingom imaju gotovo svi projekti. Serije Gizli Sakli | Na tajnom zadatku i Ah Nerede | Ah gde su romantične komedije koje mnogima izmame osmeh na lice, ali imaju istu boljku - rejting koji je ispod proseka.

Nešto bolja situacija je u seriji Senden Daha Guzel | Lepša od tebe. Ovaj projekat ima veliku podršku na društvenim mrežama i o njoj se zaista mnogo priča i piše. Tu su još i dve serije koje su slične sadržine - Duy Beni | Čuj me i Tozluyaka. Serija Duy Beni je imala loš start kada je u pitanju gledanost, ali se rejting u drugoj epizodi značajno popravio. Kralj rejtinga medju letnjim serijama je Tozluyaka. Ovaj projekat iz epizode u epizodu privlači sve više pažnje gledalaca u Turskoj i ima dobar rejting.

Po nekom opštem utisku, najbolje turske letnje serije ove godine su Senden Daha Guzel i Tozluyaka. U trku sa ove dve serije se može uključiti i serija Balkan Ninnisi | Balkanska uspavanka koja ostvaruje rezultate rejtinga izmedju 3 i 4, čak i preko u svim kategorijama rejtinga.

Naravno, drugi projekati takodje imaju svoje verne fanove i sve je stvar ukusa. Koja turska serija je po vama za sada obeležila ovo leto? Svoj glas možete dati na početnoj stranici našeg portala u anketi koju sprovodimo.

*Napomena - iz ankete su izostavljene serije Kara Tahta i Yemin koje se emituju duži period, kao i serije Sevmek Zamani i Icimzdeki Ates koje su završena nakon samo pet epizoda.

NOVO - Evo zbog čega Birce Akalay ne radi u inostranstvu

By: TV Exposed