Tretmani za zdrave i lepe nokte

Ukoliko imate nekih problema sa noktima, ili se često lome, evo nekoliko rešenja za vas. Gotovo sve sa ovog spiska je lako pronaći i dostupno je. U sklaldu sa vašim problemom odlučite se za sebi najpristupačniju varijantu. Krastavac Ukoliko vam se nokti često lome, ili su krti problem je lako rešiti uz pomoć krastavca. Tačnije, ...

Tretmani za zdrave i lepe nokte

Ukoliko imate nekih problema sa noktima, ili se često lome, evo nekoliko rešenja za vas.

Gotovo sve sa ovog spiska je lako pronaći i dostupno je. U sklaldu sa vašim problemom odlučite se za sebi najpristupačniju varijantu.

Krastavac

Ukoliko vam se nokti često lome, ili su krti problem je lako rešiti uz pomoć krastavca. Tačnije, držite nokte u isceđenom soku od krastavca pet minuta i rezultati će biti neverovatni. Krastavac sadrži kalcijum i gvožđe, kao i vitamine A, E, B1, B2 B3 koji su važni za jačanje noktiju.

Ulje čajevca protiv gljivica

Ulje je poznato po svojim antigljivičnim svojstvima a veoma dobro deluje i na zdravlje noktiju. Ukoliko imate problem sa gljivicama na noktima, možete naneti ulje čajevca tuferima ili vatom.

Limun i soda bikarbona

Istrljajte nokte kriškom limuna, ili umočite vatu u limunov sok pa natrljajte na nokte i nakon toga isperite pod mlazom vode nakon 10 minuta. Na ovaj način ćete obezbediti da vam nokti budu beli. Uz to možete korsitit i pastu od mešavine limunovog soka i sode bikarbone koju ćete četkicom blago istrljati po vašim noktima.

Ulje origana

Ulje origana sadrži timol. Timol je supstanca koja ima odlična antibiotska svojstva pa je samim tim vrlo dobro rešenje i za nokte. Ako vas muče gljivice ili bakterije, istrljajte nokte uljem origana.

Jabukovo sirće i voda

Problem sa gljivicama i bakterijama na noktima možete rešiti i uz pomoć mešavine jabukovog sirćeta i vode. Potrebno je da nokte držite u mešavini potopljene oko 30 minuta.

Kokosovo ulje

Korisno deluje na kožu, isto tako i na nokte. Masirajte nokte i zanoktice kokosovim uljem i ono će hidrirati nokte i kožu okolo. Koža će biti glatka, a sami nokti jači.

Da bi vam nokti bili jaki i zdravi trebalo bi da konzumirate dosta namirnica koje sadrže biotin. Biotin je vrsta vitamina D. On jača nokte za samo nekoliko nedelja, a ima ga u orasima, karfiolu, kuvanim jajima i bananama.

By: TV Exposed