Evo kako do vitamina D

Naš organizam u suštini ne proizvodi vitamin D. Zbog toga ga je važno unositi pravilnom ishranom. Vitamin D je važan nutritivni element. Neophodan je za zdravlje kostiju, kože, noktiju, za funkciju mozga i jačanje imuniteta. Prosečna potrebna dnevna doza za odraslu osobu je 15 mcg vitamina D. Nakon 70-te godine potreba za njim se u ...

Evo kako do vitamina D

Naš organizam u suštini ne proizvodi vitamin D. Zbog toga ga je važno unositi pravilnom ishranom.

Vitamin D je važan nutritivni element. Neophodan je za zdravlje kostiju, kože, noktiju, za funkciju mozga i jačanje imuniteta. Prosečna potrebna dnevna doza za odraslu osobu je 15 mcg vitamina D. Nakon 70-te godine potreba za njim se u maloj meri povećava.

Najpoznatiji izvor vitamina D su sunčevi zraci, ali nisu jedini. Evo i na koje sve načine možete obezbediti sebi preko potreban vitamin.

Sedenje kraj prozora - Sedenje kraj otvorenog prozora okrenutog ka Suncu će vašem organizmu obezbediti vitamin D. Uz to, svakako će vam popraviti raspoloženje.

Dodatak vitamina D - Jedno od mogućih rešenja je uvek i suplement u vidu dodatka vitamina D. Šumeće tablete su najjednostavniji izbor po tom pitanju.

Riba iz konzerve - Savršen izbor vitamina D je i konzervirana riba. Tuna i losos su odličan izbor, uz to konzervirana hrana može da stoji duži vremenski period.

Laserska lampa - Terapijska rampa sa laserskim zracima se takođe može upotrebiti da se nadomesti potrebna količina vitamina D.

Konzumacija mleka - U kravljem, sojinom i bademovom mleku postoje velike količine vitamina D. Njega ima i u vrstama jogurta, sira i drugih mlečnih proizvoda.

Sok od pomorandže - Takođe odličan izbor kada je neophodna količina vitamina D u pitanju.

By: TV Exposed