Turske serije koje su obeležile prethodnih godinu dana

S obzirom na ne baš lake uslove snimanja, može se reći da je broj novih projekata kada su u pitanju turske serije u prethodnih godina dana zaista na visokom nivou. Na to je sigurno uticao i upliv Netflixa i drugih digitalnih platformi u svet serija na turskom govornom području.

Turske serije koje su obeležile prethodnih godinu dana

Digitalna platofma Netflix je imala jedan zaista dobar projekat kada su turske serije u pitanju. Serija pod nazivom 50m2 je donela zanimljivu radnju i privukla veliku pažnju gledalaca. Digitalne platforme poput Blu TV-a i Gain-a su takođe imale svoje adute kada su turske serije u pitanju. Ipak, utisak je da je kvalitet i dalje na strani televizijskih serija. U periodu od prošlog leta do priprema za početak serija za ovo leto imali smo razne projekte. Dobili smo i seriju Akinci, koja je donela priču o prvom turskom superheroju. Gledali smo i gledamo i adaptacije stranih projekata. Turska verzija britanske serije Dr Foster, projekat Sadakatsiz / Neveran okupio je veliki broj gledalaca. Uz to, neke serije koje su ranije počele sa emitovanjem doživele su velike promene u glumačkom kadru. Primer su Sefirin Kizi i Yasak Elma. Mnogi znaju da kažu da ljubav ipak pobeđuje. Takva je situacija i kada su turske serije u pitanju. Po svemu sudeći, najveću pažnju su privukle dve romantične komedije. Jedna od njih je svoje finale sezone doživela u subotu, 17. aprila. Pogađate, u pitanju je serija Sen Cal Kapimi / Pokucaj na moja vrata. Priču o Edi i Serkanu su mnogi pratili sa dosta pažnje. Projekat je kao i svaki imao svoje uspone i padove, ali je ipak postao fenomen na društvenim mrežama. Energija između glavnih protagonista serije, Hande Ercel i Kerem Bursina je vidljiva na svakom koraku. Mnogo se pisalo i piše o njihovom međusobnom odnosu. Za sada njih dvoje su potvrdili da su samo jako dobri prijatelji. Serija Sen Cal Kapimi će biti nastavljena u junu i plan je da ukupno bude oko pedeset epizoda. Finale sezone bilo je u epizodi 39.

Druga romantična komedija koja je obeležila prethodnih godinu dana kada su turske serije u pitanju je serija Bay  Yanlis / Gospodin pogrešni. Ta serija nije imala sjajnu gledanost u Turskoj i tome je platila cenu. Serija je završena mnogo ranije nego što su fanovi kod nas želeli. Na prostorima zemalja Ex-Yu Gospodin Pogrešni je bio pravi izbor. Veliki broj dama uživao je u talentu ali i izgledu glavnog glumca, Cana Yamana. Yaman se na žalost mnogih se neće pojavljivati u turskim serijama u skorije vreme. Trenutno boravi u Italiji, a kako pišu tamošnji mediji priprema se i da „stane na ludi kamen“. Can Yaman često na svojim društvenim mrežama postavlja fotografije su novom izabranicom njegovog srca, televizijskom voditeljkom Dilettom Leottom.

Pored navedenih projekata, bilo je i onih koji su dugo najavljivani pa su u startu razočarali. Jedna od takvih serija je Kirmizi Kamyon / Crveni Kamion. Priča o vatrogasnoj jedinici i njenim članovima trebala je da donese nešto novo kada su turske serije u pitanju. Rejting ovog projekta je razočarao već u prvoj epizodi, tako da će serija novu šansu dobiti na leto kada će biti emitovana od početka.Nova sezona donosi i nove prilike. Trenutno se priprema zaista veliki broj projekata kada su turske televizijske serije u pitanju. Naslovi ne govore mnogo, a možda se baš među njima krije serija koja će svima prirasti za srce. Koja serija je vama bila najdraža u proteklih 365 dana? Pišite nam u komentarima.

NOVO - Turske serije koje su obeležile prethodnih godinu dana

By: Milt-TV Exposed