Turski film Kis Uykusu | Zimski san – radnja i uloge

Turski film Kis Uykusu | Zimski san je inspirisan romanom Anton Čehova i podzapletom iz romana Braća Karamazovi Fjodora Dostojevskog.

Turski film Kis Uykusu | Zimski san – radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

Radnja filma Kis Uykusu | Zimski san se odvija u Anadoliji i istražuje značajne razlike između bogatih i siromašnih, kao i moćnih i nemoćnih u Turskoj. Film je režirao Nuri Bilge Ceylan i osvojio je Altin Palmiye na Cannes Film Festivalu 2014. godine, postigavši veliki uspeh na međunarodnom nivou.

Radnja filma Kis Uykusu smeštena je u Anadoliju i prati život Aydina, bivšeg glumca koji sada živi na selu. Film istražuje duboke psihološke slojeve likova, njihove unutrašnje konflikte i odnose sa drugima. Aydin se suočava sa svojom prošlošću, odnosom prema porodici, lokalnom zajednicom i sopstvenim ambicijama. Njegova supruga Nihal i sestra Necla takođe igraju ključne uloge u priči, a njihovi dijalozi otkrivaju duboke emocije i nesporazume.

Duboko razmatranje tema

Film je sporog tempa, sa dugim kadrovima i introspektivnom atmosferom, što omogućava dublje razmatranje tema kao što su krivica, odgovornost i ljudska priroda.

U filmu Kis Uykusu glume: Haluk Bilginer kao Aydin, Melisa Sozen kao Nihal, Demet Akbag kao Necla, Ayberk Pekcan kao Hidayet, Serhat Mustafa Kilic kao HamdiNejat Isler kao Ismail, Tamer Levent kao Suavi, Nadir Saribacak kao Ogretmen Levent, Mehmet Ali Nuroglu kao Otel Musterisi Timur i Emirhan Doruktutan kao Ilyas.

Ovo je izvanredna glumačka postava koja je doprinela dubini i emotivnoj snazi filma Kis Uykusu!

NOVO - Da li ste gledali seriju Zumruduanka?!

By: TV Exposed