Uzbudljiv špijunski triler "Meta"

Uzbudljiv triler pod imenom “Meta” donosi nam svojevrsni pogled na tragediju 11. septembra čije su posledice promenile čitav svet. Američki vojnik Johnny Talbot (Paddy Wallace) je zarobljen u Avganistastanu, i prisiljen da svedoči ubistvu svog kolege Rayja (Parker Sawyers). Hiljada kilometara dalje, u Londonu, Kate Abbott (Milla Jovovich) je zaposledna u diplomatskoj sigurnosnoj službi u ...

Uzbudljiv špijunski triler "Meta"

Uzbudljiv triler pod imenom "Meta" donosi nam svojevrsni pogled na tragediju 11. septembra čije su posledice promenile čitav svet.

Američki vojnik Johnny Talbot (Paddy Wallace) je zarobljen u Avganistastanu, i prisiljen da svedoči ubistvu svog kolege Rayja (Parker Sawyers). Hiljada kilometara dalje, u Londonu, Kate Abbott (Milla Jovovich) je zaposledna u diplomatskoj sigurnosnoj službi u američkoj ambasadi. Kate radi na novim, strožijim pravilima pri podnošenju aplikacije za vizu.

Tokom rođendanskog slavlja Billa Talbota (Robert Forster), njenog šefa, tim se okuplja u jednom od lokalnih lokala kada odjednom odjekne velika eksplozija. Johnnyev otac kasni na slavlje i izbegava tragediju, kao i Kate koja je u poslednjim trenucima napustila lokal. Istragom su otkriveni delovi hroma u fragmentima bobme, dok Sam Parker (DYlan McDermott) zaključuje da iza svega stoji jedan od najozloglašenijih ubica na svetu pod nazivom "Watchmaker" (Pierce Brosnan), koji je počinio masakr u Parizu par godina pre toga.

Film je rađen u režiji McTeiguea koji se proslavio sa filmom „V for Vendetta“. Špijunski triler "Meta" donosi priču o svetu i teroru koji je konstantna pretnja, ali i priču o Kate, agentici kojoj je smešteno, i o izdajniku u redovima onih koji pokušavaju zaustaviti pretnju. Sećanja na ulogu koju je Pierce Brosnan odigrao kao James Bond ne blede, ali se sve bolje snalazi u ulozi negaativca. Prema oceni kritičara Pierce se odlično snašao i pravo je zadovoljstvo gledati ga kako briljira. Sa druge Milla Jovovich se nakon "Petog elementa" i "Resident Evil" bez ikakvih problema snašla u akciji ovog sjajnog trilera.

"Meta" je film koji će oduševiti svakog obožavatelja pomenutih glumaca ili samog žanra. Film za svaku preporuku.

By: TV Exposed