Turski jogurt – Turski Specijalitet

Turski jogurt nezamjenjiv je deo turskih trpeza. Postoje stanovnici Turske koji koriste kremasti jogurt u svakom obroku tokom dana. Turski državljani, uz doručak, ručak i naročito večeru, jogurt prihvataju sa zahvalnošću. Dakle, ovde u ovom postu, reći ćemo vam kako da napravite turski jogurt kod kuće na najlakši način! Potrebno vam je samo dva sastojka! ...

Turski jogurt – Turski Specijalitet

Turski jogurt nezamjenjiv je deo turskih trpeza. Postoje stanovnici Turske koji koriste kremasti jogurt u svakom obroku tokom dana.

Turski državljani, uz doručak, ručak i naročito večeru, jogurt prihvataju sa zahvalnošću. Dakle, ovde u ovom postu, reći ćemo vam kako da napravite turski jogurt kod kuće na najlakši način!

Potrebno vam je samo dva sastojka!

-4 šolje ( 1l ) homogenizovanog mleka i  

-2 kašike običnog jogurta.

Evo i kako u samo nekoliko koraka napravite turski jogurt:

Raširite deblju krpu preko kuhinjskog stola. Toplo mleko stavite u čistu posudu sa poklopcem i stavite je na krpu. Stavite 2 kašike jogurta i dobro izmešajte da fermentira novi jogurt. Pokrijte poklopcem. Zatim poklopite posudu kuhinjskom krpom. Ako je zima, jogurt će biti spreman u roku od 8 sati, a u suprotnom bi tokom leta trebalo da bude gotov za 6 sati. Turci uglavnom fermentiraju svoj jogurt nakon večere ili pre spavanja. Sledećeg jutra je jogurt spreman i tako ga možete staviti u frižider. Držite ga u frižideru jedan dan.

Jogurt ima korisne bakterije, kalcijum i proteine. Poznato je da jogurt čisti organizam od toksina i otrova.

Izvor: doyouknowturkey.com