Uticaj serije Alparslan Buyuk Selcuklu u Turskoj je sve veći!

Istorijska serija Alparslan Buyuk Selcuklu je projekat koji je zaista veoma cenjen u Turskoj, a i šire. Međutim, nove informacije govore o tome da je serija možda i mnogo popularnija nego što se mislilo.

Uticaj serije Alparslan Buyuk Selcuklu u Turskoj je sve veći!

Foto Credits: Internet Haber

Serija Alparslan Buyuk Selcuklu predstavlja nastavak serije Uyanis Buyuk Selcuklu. Druga sezona ili bolje rečeno drugi deo je još uspešniji od prvog. Ostvaruje zapažene rezultate gledanosti i zauzima najbolje pozicije po rejtingu turskih televizijskih serija. Baris Arduc kao sultan Alparslan bez ikakve dileme radi sjajan posao u ovom istorijskom projektu.

Najnovije vesti su indirektno vezane za ovu seriju, a vezane su za samo ime – Alparslan. Sociolozi su u detaljnoj analizi novorođenčadi u Turskoj izdvojili podatak da je to ime drugo najpopularnije ime medju muškim bebama u prošloj godini u toj zemlji.

Odnosno da je u toku 2021. ogroman broj roditelja odlučio da svoje dete nazove tim imenom.

Naravno, postoji uvek i ona opcija da je to sve slučajnost. S obzirom da se ove analize vrše svake godine, a da je tek prošle godine ime Alparslan isplivalo u sam vrh, nema dileme da je serija imala veći ili manji uticaj na promociju ovog imena i odluku roditelja da svojoj deci daju to ime.

NOVO - Evo kada počinje nova turska serija Oglum / Moj sin

 By: Milt-TV Exposed