20 godina od početka turske serije Kurltar Vadisi / Dolina vukova

Da vreme leti može se videti i na primeru jedne od najpopularnijih turskih TV serija ikada Kurtlar Vadisi / Dolina vukova. Prošlo je 20 godina od premijere ove turske serije koja je mnoge ostavila bez daha.

20 godina od početka turske serije Kurltar Vadisi / Dolina vukova

Foto Credits: DiziCentral

U pitanju je projekat koji je kreatora Osmana Sinava proslavio, kao i mnoge glumce koji su postali zapaženi ulogom u ovoj TV seriji. Prva epizoda ove turske serije je emitovana 15. januara 2003. godine na kanalu Show TV. Kasnije je prava na ovu seriju pribavio i Kanal D, koji je emitovao poslednju sezonu projekta. U prvoj, orginalnoj verziji emitovano je 4 sezone i ukupno 97 epizoda. Projekat je kasnije dobio nastavak pod nazivom Kurtlar Vadisi: Pusu / Dolina vukova: Zaseda i još mnogo epizoda.

Serija Kurtlar Vadisi / Dolina vukova važi za jednu od najpopularnijih ali i najboljih serija u turskoj istoriji. O popularnosti i kvalitetu govori i činjenica da je projekat “lajkovan” od strane 94% korisnika Google-a i da je ocena na IMDB-u sjajnih 7.8 od 10.

Uloge u ovoj popularnoj seriji tumačili su Necati Sasmaz kao Polat, Ozgu Namal kao Elif, Gurkun Uygun kao Memati, Oktay Kaynarca kao Suleyman, U glumačkom kadru serije Kurtlar Vadisi su bili još i Erhan Ufak, Hande Kazanova, Kenan Coban, Muge Ulusoy, Selcuk Yontem, Zafer Ergin, Atilla Olgac i drugi.

Radnja serije je pratila moćnu kriminalnu organizaciju a dotakla je mnoge žanrove, akciju, dramu, triler, politiku i krimi žanr. Za produkciju ove popularne turske TV serije su bile zadužene kompanije Pana Film i Sinegraf. Producenti su bili Raci Sasmaz i Osman Sinav.

NOVO - Akin Akinozu otkrio o kojem liku mašta

By: TV Exposed