Da li se Yargi / Presuda može svrstati u najbolje turske serije?!

Turske serije su pravi brend ove zemlje. Međutim, samo nekoliko njih se može svrstati u najbolje.

Da li se Yargi / Presuda može svrstati u najbolje turske serije?!

Foto Credits: IMDB

Produkcione kompanije godišnje urade veliki broj novih TV serija u Turskoj. Mnoge od njih budu kratkog veka, neretko potraju svega 5-6 epizoda. Ta situacija je nešto na šta smo već navikli, iako ume da nervira fanove, koji se taman zainteresuju za projekat a on bude otkazan. Sa dolaskom digitlanih platformi na tržište turskih serija, situacija se dodatno komplikuje. Disney Plus ne štedi novac i angažuje najveće zvezde te zemlje. Tako da trenutno na njihovim projektima rade ili su do skoro radili Halit Ergenc, Pinar Deniz, Can Yaman, Engin Akyurek, Meryem Uzerli, Uraz Kaygilaroglu i drugi. Sve to dodatno otežava kreiranje televizijskih serija, za koje je potrebno više vremena, zbog samog trajanja epizoda.

Serije poput Ezel, Dirilis Ertugrul i Sulejman Veličanstveni su bez dileme mogu svrstati u najbolje turske serije. Trenutno potencijal za tako nešto ima serija Yargi / Presuda. Razloga za to je više. Priča u seriji je kompleksna, sadrži mnoge žanrove i elemente. Trenutno ne postoji mnogo projekata koji fanove dovode u neizvesnost i čije se epizode čekaju sa velikim nestrpljenjem.

Yargi nije serija sa najboljim rejtingom koja se trenutno emituje na TV ekranima u Turskoj. Projekat Gonul Dagi ostvaruje veoma dobar rejting u svim kategorijama već godinama, ali sem Turske čini se da ne postoji veliko interesovanje za istu. Kurulus Osman je istorijska serija, koja se radi na veoma visokom nivou i koja takođe ima sjajan rejting u svim sezonama. Postoji još serija (Ben Bu Cihana Sigmazam) koje ostvaruju sjajan rejting u Turskoj, ali su to projekti koji su nekako prilagodjeni tom tržištu.

Ono što je karakteristično za seriju Yargi / Presuda je to što je serija praktično zanimljiva svima. Serija se uspešno emituje u mnogim zemljama, a neke su već i počele da prave svoje verzije serije, kao što je Grčka.

Razlog za uspeh ove turske serije je sjajan scenario. To ni ne čudi kada se uzme u obzir da je Sema Ergenekon projekat pripremala 2-3 godine. Pored odličnog scenarija i priče koja oduševljava, sinergija glavnih glumaca, Pinar Deniz i Kaan Urgancioglu, kao i sjajan glumački kadar u sporednim ulogama su glavni razlozi uspeha.

Za sada je teško prognozirati da li će serija Presuda uspeti da udje na listu gde su najbolje turske serije, ali potencijal za tako nešto zaista postoji.

NOVO - Can Yaman i serija Viola Come Il Mare oborili rekord gledanosti!

By: TV Exposed