Današnji slavljenici – Kivanc Tatlitug i još troje turskih glumaca

Popularni turski glumac Kivanc Tatlitug danas proslavlja svoj 39. rodjendan. Kivanc je rodjen 27. oktobra 1983. godine u Adani, Turska.

Današnji slavljenici – Kivanc Tatlitug i još troje turskih glumaca

Foto Credits: Karar

Kivanc Tatlitug je bez dileme jedan od najpopularnijih turskih glumaca. Aktivno se bavi glumom još od 2004. godine a svoj kvalitet je mnogo puta potvrdio. Tatlitug je 2002. godine bio pobednik izbora za Najbolji model Turske i Najbolji model sveta. Od tada je aktivan u profesionalnom poslu a od par godina kasnije i u glumi. Njegove uloge u serijama Ljubav i osveta, Zabranjeno voće, Sever i Jug se ubrajaju u veoma kvalitetne kao i same serije.

Kivanc ima četvoro braća i sestara, Melisu, Ipek, Tugay i Cema. Njegov deda po ocu je iz Prištine, a baka iz Sarajeva, Bošnjakinja. Porodica Tatlitug ima pekarski posao u gradu koji traje preko 100 godina. Igrao je profesionalno košarku za klubove Bešiktaš, Fenerbahče i Ulker a potom je nakon nezgodne povrede noge napustio taj sport. Sa 17 godina je otpočeo karijeru modela a put ga je odveo u Pariz. Pri kraju 2004. godine je pozvan nazad u Tursku gde je glumio u svojoj prvoj seriji. Kivanc Tatlitug je obrazovan čovek. Diplomirao je na Univerzitetu u Istanbulu 2013. godine. U braku je sa stilistkinjom i modnom dizajnerkom Basak Dizek od 19. februara 2016. godine kada su se venčali u turskoj ambasadi u Parizu.

Iza sebe ima sjajne uloge u serijama Gumus, Ezel, Prognani Sejit i Šura, kao i već pomenutim sjajnim serijama kao što su Ljubav i osveta, Zabranjeno voće, Sever jug. Poslednja uloga u TV serijama bila mu je u projektu Sudar, a od tada radi na digitalnim platformama. Kivanc se nedavno pojavio u Netflixovoj seriji Yakamoz S-245, koja predstavlja spin-off belgijske serije Into the Night.

Pored Kivanca imamo još slavljenika danas medju turskim glumcima. Danas svoj 36. rodjendan proslavlja Furkan Palali, a svoj 37. Burak Sevinc. Pored ova tri sjajna glumca, današnja slavljenica je Ahsen Eroglu, koja puni 28 godina.

NOVO - Da li će serija Bir Peri Masali / Bajka opstati?!

By: TV Exposed