Doktor Nestorović će koristiti Teslin izum pri lečenju ljudi? Đoković finansijer?

Prema rečima prof. dr Branimira Nestorovića, Novak Đoković će finansirati projekat proizvodnje domaćeg aparata na bazi pulsnog elektromagnetnog polja. U pitanju je Teslin izum iz 1906. godine, a rad na projektu okupiće grupu neobičnih ljudi, izjavio je dr Nestorović. Izum koji će biti predmet projekta pomaže u zarastanju rana i suzbijanju infkecija. Ta tema je ...

Doktor Nestorović će koristiti Teslin izum pri lečenju ljudi? Đoković finansijer?

Prema rečima prof. dr Branimira Nestorovića, Novak Đoković će finansirati projekat proizvodnje domaćeg aparata na bazi pulsnog elektromagnetnog polja.

U pitanju je Teslin izum iz 1906. godine, a rad na projektu okupiće grupu neobičnih ljudi, izjavio je dr Nestorović. Izum koji će biti predmet projekta pomaže u zarastanju rana i suzbijanju infkecija.

Ta tema je izazvala polemike i kontroverze širom Srbije.

Prof. Nestorović je rekao da se čuo sa Đokovićem, koji se „ponudio da finansira aparat koji je napravio Nikola Tesla 1906“.

- Mi ćemo se kad sve ovo prođe, tek se čuti u vezi sa proizvodnjom domaćeg aparata na bazi Teslinog kalema. Skupila se grupa neobičnih ljudi, ima i inženjera, i Novak ponudio se da to finansira i pokloni svim bolnicama - izjavio je Nestorović na TV B92.

U izjavi za domaće medije dodatno je pojasni o o čemu se zapravo radi.

- Radi se o PEMF ili pulsnom elektromagentnom polju. Promenljivo elektromagnetno polje menja funkcionisanje ćelija, ubrzava zarastanje rana, suzbija infekcije... Moja veza sa svim tim je, naravno, fascinacija Nikolom Teslom, a i preko udruženja Centar za istraživanje nasleđa Nikole Tesle u Beogradu. Ono je poslednjih godina dobilo veliku pomoć od ruskih naučnika, posebno profesora Petra Garjajeva, čiji aparat i ja posedujem - pojasnio je Nestorović za Kurir.

O ovoj temi i samom Teslinom kalemu i novoj inicijativi govorili su i stručnjaci iz te oblasti

Prof. dr Nenad Filipović, inženjer i rektor Univerziteta u Kragujevcu, nije upoznat sa tom incijativom Đokovića i Nestorovića. On je pokušao narodski da objasni o čemu se radi kada je Teslin kalem u pitanju. Kako kaže to je prosto rečeno namotaj žica ili kalema koji kada se pusti struja, pravi elektromagnetno polje.

- Tačno je da se takvo polje primenjuje u medicini jer je dokazano da ima uticaja na ćelije kancera, koje može da ubije, dok zdrave ne, ali sve je to još u povoju. Teslin kalem, kako je objavljeno, koristi se i za stvaranje plazme, odnosno loptastih munja, u akceleratorima i razbijačima atomskih čestica, u rendgenografiji, za proizvodnju ozona, kao izvor udarnih napona pri visokonaponskim merenjima .

Muzej Nikole Tesle ne učestvuje u projektu

Ivana Jevtić, direktorka Muzeja je za domaće medije izjavila da nije upoznata s planiranim projektom. i da se ne bave naučnoistraživačkim radom.

By: TV Exposed