Francuska serija Les temoins | Svedoci – radnja i uloge

Les temoins | Svedoci je francuska policijska proceduralna televizijska serija, koju su kreirali Mark Herpo i Erve Hadmar, a koja je premijerno prikazana u Belgiji u La Uneu 22. novembra 2014. godine.

Francuska serija Les temoins | Svedoci – radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

Radnja serije Les temoins | Svedoci se odvija u obalskom gradu Le Treport u Normandiji u Francuskoj, a u njoj policijski detektivi Sandra Winckler i Justin istražuju okolnosti oko tela žrtava ubistava koja su otkopana i ostavljena na otkrivanje u izložbenim kućama jednog stambenog graditelja. Bivši šef policije, Pol Mezonev je umešan u sve.

Ova serija je kasnije emitovana u Francuskoj na France 2 kanalu od 8. marta 2015. godine, a od 1. maja 2015. Netflix je počeo da strimuje verziju sa titlovima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kanal 4 je emitovao seriju u Ujedinjenom Kraljevstvu od 22. jula 2015.

Marie Dompnier je osvojila Zlatnu FIPA nagradu za najbolju glumicu u televizijskoj seriji na Međunarodnom festivalu audiovizuelnog programa u Bijaricu 2015. za ulogu Sandre Winckler.

U martu 2016. godine TV kanal France 2 je objavio da je druga sezona projekta u proizvodnji. Ova sezona serije je premijerno prikazana u Francuskoj 15. marta 2017. godine.

U njoj Sandra i Justin se nađu na tragu serijskog ubice čiji je modus operandi da ubije sve bivše ljubavnike i žrtve kidnapovanja. U Velikoj Britaniji, ova sezona serije je emitovana na BBC Four od 25. novembra 2017. godine.

Uloge

Glvne uloge u seriji Les temoins | Svedoci tumače Marie Dompnier kao Sandra Winckler, Jan Hammenecker kao Justin, Alexandre Carriere kao Fred i Florence Bolufer kao Melanie.

U prvoj sezoni serije se pojavljuju i Thierry Lhermitte kao Paul Maisonneuve, Laurent Lucas kao Kaz Gorbier, Catherine Mouchet kao Maxine "Max" Dubreuil, Roxane Duran kao Laura, Mehdi Nebbou kao Eric, Frederic Bouraly kao Philippe, Thomas Doret kao Jeremie Gorbier i Laurent Delbecque kao Thomas Maisonneuve.

U sezoni 2 glume Audrey Fleurot kao Catherine Keemer, Judith Henry kao Maxine, Steve Driesen kao Oliver Keemer, Yannick Choirat kao Geir Jansen, Guillaume Durieux kao Eric Winckler, Anne Benoit kao Christiane Varene, Philip Desmeules kao Antoine Barrier i Dominique Bettenfeld kao Martin Souriau i drugi.

NOVO - Turski film Sen Inandir | Daj da poverujem – radnja i uloge

By: TV Exposed