Mostovi preko Bospora - Turske destinacije

Kao grad koji se sastoji od dva dijela, europskoga i azijskoga, možemo reći da je Istanbul podijeljen nadvoje. Ipak, ako u obzir uzmemo izvrsnu prometnu povezanost tih dijelova, možda nije najispravnije govoriti i podjelama. Istanbul je povezan na nekoliko načina, a evo par riječ o mostovima koji ga spajaju… Preko Bospora postoje tri mosta: Bosporski ...

Mostovi preko Bospora - Turske destinacije

Kao grad koji se sastoji od dva dijela, europskoga i azijskoga, možemo reći da je Istanbul podijeljen nadvoje. Ipak, ako u obzir uzmemo izvrsnu prometnu povezanost tih dijelova, možda nije najispravnije govoriti i podjelama. Istanbul je povezan na nekoliko načina, a evo par riječ o mostovima koji ga spajaju...

Preko Bospora postoje tri mosta: Bosporski most (odnedavno Most žrtava 15.7), Most sultana Mehmeda Osvajača i Most sultana Selima Groznog.

Prvi, Bosporski most, sagrađen je od 1970. do 1973. godine te povezuje naselja Ortakoy i Beylerbeyi, prvo na europskoj, drugo na azijskoj strani grada. Pretpostavlja se da ga dnevno pređe oko 200.000 vozila, a sam je most jedan od najprepoznatljivijih zdanja u gradu i jedan od njegovih najljepših uresa, pogotovo noću kada se na mostu upale svjetla. Preporučujemo da ga gledate s Ortakoya.

Drugi je most dobio ime prema sultanu Mehmedu Osvajaču, osmanskom sultanu koji je 1453. godine ušao u Istanbul. Most nije ključan za promet unutar grada, koliko za povezivanje Istanbula s drugim gradovima tako da s jedne strane možete njime otići do Edirnea u europskome dijelu Turske ili nastaviti do glavnoga grada, Ankare, u anadolijskome/azijskome dijelu. Zbog velikoga broja samoubojstava prelazak mosta za pješake nije dopušten ni na jednome od mostova, a mostarina se ne naplaćuje.

Treći most, iliti Most sultana Selima Groznog najnoviji je most sagrađen preko Bospora, nalazi se daleko od središta grada i spaja istanbulsko naselje Sarijer u europskome dijelu i Pojrazkoj u azijskome dijelu grada. Dug je 1,4 km, širok 59 m, ima 8 prometrnih traka i dvosmjernu željezničku prugu. Otvoren je sredinom 2016. g, a izgradnja istoga iznosila je oko 3 milijarde dolara. Zbog visoke mostarine, svi koji mogu trude se izbjegavati korištenje ovog mosta. Ako koristite prijevoz s Nove zračne luke na Zračnu luku Sabiha Gokčen, autobusom ćete preći upravo preko ovog mosta jer, iako se možda tako na prvu ne čini, put se skraćuje za više od sat vremena.

By: TV Exposed