Narednog četvrtka bez novih epizoda turskih serija

Stižu nove vesti vezane za emitovanje turskih televizijskih serija. Potvrđena je vest da u četvrtak 13. maja neće biti emitovane nove epizode.

Narednog četvrtka bez novih epizoda turskih serija

Foto Credits: aHaber

Razlog za to je završetak meseca Ramazana. Sveti mesec Ramazan se završava u sredu 12. maja. U čast proslave, sutradan, dakle u četvrtak 13. maja neće biti emitovana nijedna nova epizoda televizijskih serija. Serije se vraćaju normalnom emitovanju već narednog četvrtka 20. maja. U pitanju su televizijske serije:

Tokom meseca Ramazana koji je počeo 12. aprila emituje se i posebna serija koja nosi naziv Mavera. Ova serija donosi priču o životu važne turske istorijske ličnosti, pesniku i filozofu koji se zvao Hace Ahmed Yesevi. Priča u seriji nas vodi u kraj 11. i početak 12. veka kada je živeo ovaj istaknuti pesnik i sufi, rani mistik koji je izvršio snažan uticaj na razvoj sufijskih redova širom sveta turskog govornog područja. Yesevi je imao važnu ulogu u širenju Islama među turskim narodom i veliki uticaj u ujedinjenju naroda. Hace Ahmed Yesevi bio je jedan od najeminentnijih moralnih lidera u istoriji Islama. Njegove pesme su sakupljene u knjizi Divan-i Hikmet.

Sve epizode turske serije Mavera sa prevodom možete gledati na MOVTEX.COM.

NOVO - Mustafa Konak osvojio publiku ulogom u seriji Fatma

 By: Milt-TV Exposed