Neoprostiva greška u seriji Yasak Elma?!

U 155. epizodi turske serije Yasak Elma / Zabranjena jabuka, emitovanoj na televiziji Fox u ponedeljak, 21. novembra, kratkom scenom proširio se opravdani talas pobune.

Neoprostiva greška u seriji Yasak Elma?!

Foto Credits: DiziCentral

Mnogi ljudi koji se bave profesijom kao što je medicinska sestra i medicinski tehničar komentarisali su da ih je jedna scena iz nove epizode uvredila i uznemirila. U 155. epizodi serije, reakcija na reči jednog lika koji je doktor „Sestro Ješim, možete li nam doneti 2 čaja” da ponudi čaj njegovom gostu, bila je veoma zanimljiva i privukla verovatno neočekivano mnogo pažnje. Mnogi fanovi, koji su izjavili da je medicinska sestra ozbiljna profesija, dali su negativne komentare, misleći da je scena u seriji izazvala lažnu percepciju. Poruka ove scene bila je žestoko kritikovana od strane onih koji su mislili da lekari mogu da koriste medicinske sestre za mnoge poslove, uključujući i donošenje čaja.

Saopštenje na Tviteru dao je i HemSen, Sindikat medicinskih sestara babica i zdravstvenih radnika. U izjavi su date sledeće izjave: „Profesija medicinske sestre; To je sveta profesija koja se zasniva na ljudskoj ljubavi, saosećanju, znanju i veštini. Medicinska sestra nije odgovorna za zarađivanje nečijeg novca. Scena objavljena u Yasak Elma predstavlja veliko nepoštovanje časti profesije medicinske sestre. Neka pisci serije Yasak Elma / Zabranjena jabuka ovoga puta priznaju da su bili podvrgnuti opravdanoj kritici sa netačnim redom. Jer nijedna profesija ne zaslužuje situaciju koja će stvoriti percepciju prezira.”.

Iako pisci TV serije koja uživa veliku popularnost ne misle da medicinske sestre obavljaju ovakve poslove, nastala je uznemirujuća situacija jer su izazvali ovakvu reakciju na društvenim mrežama.

NOVO - Mert Yazicioglu i Afra Saracoglu – Rekla je NE! (FOTO)

By: TV Exposed