Nova turska serija Bir Baskadir / Ethos

Bir Baskadir / Ethos je nova turska serija koja je svoju premijeru doživela 12. novembra ove godine. U pitanju je serija koja pripada žanrovima drame i trilera, a sastoji se od osam epizoda u prvoj sezoni. Rađena je u produkciji kompanije Krek film za Netflix digitalnu platformu. Uloge u seriji tumače Fatih Artman kao Yasin, ...

Nova turska serija Bir Baskadir / Ethos

Bir Baskadir / Ethos je nova turska serija koja je svoju premijeru doživela 12. novembra ove godine.

U pitanju je serija koja pripada žanrovima drame i trilera, a sastoji se od osam epizoda u prvoj sezoni. Rađena je u produkciji kompanije Krek film za Netflix digitalnu platformu. Uloge u seriji tumače Fatih Artman kao Yasin, Funda Eryigit kao Ruhiye, Defne Kayalar kao Peri, Oyku Karayel kao Meryem. Pored njih tu su i Settar Tanriogen ( kao Ali Sadi Hoca), Tulin Ozen (Gulbin), Bige Onal (Hayrunnisa) i drugi.

Radnja serije prati grupu jedinstvenih, potpuno različitih likova iz dramatično drugačijih socio-kulturnih sredina. Oni se sastaju u zaista zapanjujućim okolnostima u živahnom i živopisnom gradu Istanbulu – neki slučajno, neki svojom voljom.

Pozitivne kritike

Odmah nakon početka emitovanja serije, Ethos je pokupio veoma pozitivne kritike. Postao je najgledanija Netflixova serija u Turskoj. Pored toga ušao je u top 10 najgledanijih u Jordanu, Maroku i Omanu. Društvene mreže su prepune komentara o liku kojiu seriji tumači Oyku Karayel. Posebnu pažnju na društvenim mrežama, ali i turskih medija privukla je intimna scena Tulin Ozen i Alicana Ucesoya.

NOVO - Pamir Pekin se vraća na TV ekrane novom serijom

By: TV Exposed