Vakcina Do Kraja Godine: Rezultati prve faze Oxford COVID-19 vakcine se očekuju danas

Očekuje se da će u toku dana medicinski časopis Lancet objaviti podatke kliničke studije prve faze oksfordske vakcine protiv COVID-19. Tvit urednika časopisa The Lancet pokrenuo je juče priče u medicinskim krugovima dok svet čeka za sigurnom i efikasnom vakcinom protiv virusa. “Sutra. Vakcina. Samo kažem”, tvitovao je Richard Horton u nedelju. U međuvremenu, navodno, ...

Vakcina Do Kraja Godine: Rezultati prve faze Oxford COVID-19 vakcine se očekuju danas

Očekuje se da će u toku dana medicinski časopis Lancet objaviti podatke kliničke studije prve faze oksfordske vakcine protiv COVID-19.

Tvit urednika časopisa The Lancet pokrenuo je juče priče u medicinskim krugovima dok svet čeka za sigurnom i efikasnom vakcinom protiv virusa. "Sutra. Vakcina. Samo kažem", tvitovao je Richard Horton u nedelju.

U međuvremenu, navodno, iz kompanije proizvođača vakcine Serum Institute of India (SII) poručili su da će narednog meseca započeti ispitivanja na kandidatima za vakcinu protiv koronavirusa Oxford-AstraZeneca. Ranije ovog meseca, generalni direktor kompanije Adar Poonavalla rekao je da se SII nada da će razviti vakcinu protiv COVID-19 do kraja godine. Poonavalla je rekla novinskoj agenciji PTI da se SII fokusira na „dobar i siguran“ proizvod i da nije u žurbi.

„Ne želimo nigde da žurimo. Želimo da naglasimo sigurnost i efikasnost ... i kad budemo sigurni u dobru i sigurnu vakcinu, objavićemo, ali to je od ovog trenutka najmanje za šest meseci ", rekao je Adar.

Pored Oxfordove vakcine, farmaceutska kompanija radi na još nekoliko projekata vakcine protiv COVID-19, uključujući atenuiranu vakcinu u saradnji sa američkom biotehničkom firmom Codagenik. Vakcina, koju je razvio Oxfordov Institut Jenner, već se nalazi u opsežnim kliničkim ispitivanjima faze 3 sa ciljem da se utvrdi da li može da zaštiti ljude od bolesti COVID-19.

Dok novi slučajevi koronavirusa i dalje rastu širom sveta, najmanje sedam indijskih farmaceutskih firmi radi na razvoju vakcine protiv COVID-19, udružujući se u globalnim naporima da pronađu lek za virus. Izveštaji širom sveta pokazuju da je najmanje 601.822 ljudi sada preminulo od pandemije koronavirusa, dok je čak 14.303.420 osoba zaraženo u 196 zemalja.

By: TV Exposed