Sarp Akkaya u seriji Ataturk

Pripreme za seriju Ataturk, gigantski projekat digitalne platforme Disney Plus, koja će tursku publiku pozdraviti 14. juna, nastavljaju se punom parom. Još jedno poznato ime dogovoreno je za seriju u kojoj će Aras Bulut Iynemli glumiti glavni lik, Ataturka.

Sarp Akkaya u seriji Ataturk

Foto Credits: IMDB

Prva najava turske serije Ataturk koju će snimiti Lanistar Media objavljena je pre skoro godinu dana. U ovoj najavi je navedeno da će Ataturka glumiti veoma popularni glumac Aras Bulut Iynemli. Serija, čije pripreme traju i čija se glumačka ekipa postepeno formira, sastaće se sa publikom 2023. godine, na 100. godišnjicu Turske republike.

Poslednji dogovoren posao za ovaj ambiciozni projekat bio je Sarp Akkaya. Saznalo se da će ovaj uspešni glumac oživeti Enver pašu, jednog od vodećih lidera Komiteta Ittihat ve Terakki u novoj seriji Ataturk.

Sarp Akkaya je bio nedavno na ekranu sa TV serijom Evlilik Hakkinda Her Sey / Sve o braku. U narednom periodu će i on raditi na Disney Plusu, kao i sve veći broj poznatih turskih glumaca.

Među ranije dogovorenim imenima za seriju o Ataturku koju priprema ova digitalna platforma, dogovorena je saradnja sa Songul Oden, Mehmetom Gunsurom, Bertanom Aslanijem. Songul Oden će igrati lik Ataturkove majke, Zubeyde Hanim, a Mehmet Gunsur njegovog oca, Alija Rizu Efendija. Bertan Aslani će oživeti Alija Fetija Okyara, predsednika bivše Velike narodne skupštine Turske.

NOVO - Čukurova se završava u 141. epizodi?!

By: TV Exposed