The Banker (2020) - Novi Filmovi

The Banker je američki dramski film iz 2020. koji je režirao i producirao George Nolfi. Šezdesetih godina dva afroamerička preduzetnika angažuju belca radničke klase koji će se pretvarati da je šef njihovog poslovnog carstva, dok se oni predstavljaju kao domar i šofer. Nolfi je učestvovao i u pisanju scenarija, a pored njega na scenariju su ...

The Banker (2020) - Novi Filmovi

The Banker je američki dramski film iz 2020. koji je režirao i producirao George Nolfi.

Šezdesetih godina dva afroamerička preduzetnika angažuju belca radničke klase koji će se pretvarati da je šef njihovog poslovnog carstva, dok se oni predstavljaju kao domar i šofer.

Nolfi je učestvovao i u pisanju scenarija, a pored njega na scenariju su radili Niceole Levy, David Lewis Smith i Stan Younger. Film je premijerno prikazan 6. marta 2020. godine ( u SAD ). Budžet za njegovo snimanje je iznosio 11 miliona dolara. Film je zasnovan na istinitom događaju traje 2 sata.

Uloge u filmu tumače:

  • Samuel L. Jackson kao Joe Morris
  • Anthoni Mackie kao Bernard Garrett
  • Nicholas Hoult kao Matt Steiner
  • Nia Long kao Eunice Garrett
  • Scott Daniel Johnson kao Robert Florance
  • Jr. Tailor Black kao Susie
  • Michael Harnei kao Melvin Belli
  • Colm Meanei kao Patrick Barker
  • Paul Ben-Victor kao Donald Silverthorne

Radnja filma:

Radnja filma počinje u 1954. godini. Revolucionarni biznismeni Bernard Garrett (Anthoni Mackie) i Joe Morris (Samuel L. Jackson) osmislili su drzak i rizičan plan da preuzmu rasističko uspostavljanje 1960-ih pomažući drugim afroamerikancima da ostvare američki san. Zajedno s Garrettovom suprugom Eunice (Nia Long) angažuju belog čovjeka iz radničke klase, Matt Steinera (Nicholas Hoult), koji će predstavljati vlasnika i gazdu njihovog rastućeg imanja i bankarskog carstva - dok se Garrett i Morris predstavljaju kao domar i šofer. Njihov uspeh skreće pažnju savezne vlade, koja preti svemu što su izgradili. Na kraju, Mattov nedostatak bankarskog iskustva dovodi ih u probleme, i svi protiv njih su podignute federalne optužnice. Bernard strastveno svedoči o tome kako se crncima pruža ista prilika za napredovanje. On i Joe služe kaznu u zatvoru, a kad budu pušteni, otići će s Bernardovom suprugom Eunice do nekolicine imanja koja su im ostala na Bahamima da sve obnove.

By: TV Exposed