Turska serija Alef kreće u osvajanje Evrope

Serija Alef, koja je svojom prvom sezonom dobila veliko priznanje i pravi je primer žanra mističnog trilera u Turskoj, upoznala se sa publikom na BluTV-u.

Turska serija Alef kreće u osvajanje Evrope

Foto Credits: IMDB

Projekat Alef, koji je bio veoma popularan svojom prvom sezonom, a čija je druga sezona snimljena nakon toga, ušao je u karavan serija koji se otvarao u inostranstvu.

Prva sezona BluTV i FKS specijalne produkcije Alef, u kojoj glume Kenan Imirzalioglu, Ahmet Mumtaz Taylan i Melisa Sozen, emitovana je 2020. godine. Serija Alef, čija je prva sezona trajala osam epizoda, privukla je veliku pažnju vodeći gledaoce na putovanje puno misterije i akcije u godini kada je emitovana, a istovremeno je uvrštena na listu '15 najboljih međunarodnih serija 2020.' koju je pripremio Variety, jedan od najprestižnijih časopisa na svetu. Serija koju je snimila MAI Productions svojom prvom sezonom privukla je veliku pažnju, a druga sezona naišla je na publiku na BluTV-u 2022. godine. U drugoj sezoni, objavljenoj pod imenom Alef: Mal-i Hulia, glavne uloge su preuzeli Taner Olmez, Aybuke Pusat i Hande Soral.

U seriji, koja privlači pažnju svojom snažnom glumačkom postavom, nalaze se i Serdar Orcin, Mehmetcan Mincinozlu, Emel Celgecen, Cigdem Selisik Onat, Cankat Aydos i Ahsen Turkilmaz.

Međunarodni nagrađivani reditelj Emin Alper režirao je prvu sezonu Alefa, dok je Gokhan Tiryaki preuzeo mesto u drugoj sezoni.

Ovaj projekat se sprema da osvoji srca gledalaca i u drugim zemljama. Serija će u narednom periodu biti emitovana u Grčkoj. Svih 16 epizoda obe sezone će uskoro biti pred grčkim gledaocima.

NOVO - Riza Kocaoglu u novoj TV seriji

By: TV Exposed