Turski glumci| Burak Ozcivit |

Buraz Ozcivit je turski model i glumac. Rođen je 25. decembra 1984. godine u Istanbulu. Izabran je za Top model u Turskoj 2003. godine i krenuo sa radom u modnim agencijama. Dve godine kasnije izabran je za drugi najbolji model na svetu. Svoju televizijsku ulogu je započeo u seriji Eksi 18. Nakon serije Eksi koja ...

Turski glumci| Burak Ozcivit |

Buraz Ozcivit je turski model i glumac. Rođen je 25. decembra 1984. godine u Istanbulu.

Izabran je za Top model u Turskoj 2003. godine i krenuo sa radom u modnim agencijama. Dve godine kasnije izabran je za drugi najbolji model na svetu. Svoju televizijsku ulogu je započeo u seriji Eksi 18.

Nakon serije Eksi koja je prikazana 2006. godine glumio je i u serijama Zoraki Koca, Baba Ocagi, Ihanet, Kucuk Sirlar, Muhtesem Yuzyil, Calikusu, Kara Sevda i jednoj od trenutno najpopularnijih serija Kurulus Osman gde igra lik Osmana I.

Glumio je i u nekoliko filmova kao što su Musalat, Zarafa (gde je davao glas), Ask Sana Benzer, Kardesim Benim, Kardseim Benim 2 i Can Feda.

Novinovan je i osvojio više nagrada, od kojih se ističu nagrada za glumca godine 2012. po izboru CQ, kao i najpopularnijeg čoveka na svetu 2017. godine  takođe od strane CQ.

U toku 2017. se venčao sa tursko-nemačkom glumicom Fahriye Evcen sa kojom ima jedno sina po imenu Karan.

By: TVExposed