U čemu je tajna turske serije Yargi | Presuda?

Turska serija Yargi | Presuda je jedna od onih o kojima se iz epizode u epizodu sve više priča i piše. Mnogi se sa razlogom pitaju, u čemu je tajna ove televizijske serije?

U čemu je tajna turske serije Yargi | Presuda?

Foto Credits: IMDB

Odgovor naravno može da da svako za sebe. Ono što je sigurno je da ne postoji osoba koja je gledala seriju a da je ostala ravnodušna. Ako bi mogao da se pronadje jedinstven odgovor u čemu je tajna TV serije Yargi | Presuda, možemo reći da je to - raznovrsnost. Serija ima mnogo elemenata, krimi priču (više njih), porodične odnose, ljubav i sve ono što je čini zanimljivom. Neki su bili skeptični kada je doneta odluka da se snimi serija o članovima pravosudnog sistema u Turskoj.

Sa ove tačke gledišta, to se ispostavilo kao pun pogodak. Serija možda nije najgledanija u Turskoj, iako je iz epizode u epizodu u samom vrhu, ali ima veliki broj fanova i van te zemlje. Serija nije ni fenomen na društvenim mrežama kao što je to bio slučaj sa serijom Sen Cal Kapimi | Pokucaj na moja vrata, ali joj to nikada nije bio ni cilj. Serija Yargi | Presuda je ozbiljnijeg tipa, “teže” prirode, dok je Sen Cal Kapimi u osnovi romantična komedija. Tu važi i ono da društvene mreže zaista nisu najbolja slika stvarnosti. Ono što je veoma važno a vezano je za seriju Yargi, jeste njena priprema.

Scenaristkinja serije Sema Ergenekon je nekoliko godina posećivala sudjenja, policijske stanice, advokatske kancelarije i obavila na desetine ako ne i stotine razgovora sa sudijama, advokatima, policijskim inspektorima i drugim službenicima. Zbog toga serija i izgleda toliko realistično i veoma ozbiljno. Glumački kadar je takodje veoma kvalitetan. Semin suprug, Ugur Arslan (u seriji policajac Eren) tumači možda i jednu od najboljih sporednih uloga u poslednje vreme. Glavni protagonisti priče ove turske serije Ceylin i Ilgaz su mnogima prirasli za srce. Kvalitet koji poseduju Kaan Urgancioglu i Pinar Deniz nikada nije bio sporan, ali se čini da rade možda i najbolji posao u svojim dosadašnjim glumačkim karijerama, što zaista nije lako.

Energija izmedju njih dvoje je neverovatna. Strast izmedju Ceylin i Ilgaza je gotovo “opipljiva”. Toliko je velika da je prema pisanju turske štampe bila glavni razlog raskida veze Pinar Deniz i Yigita Kizarcina u privatnom životu! Tužilac Pars, njegova sestra Neva, porodice Ilgaza i Ceylin, kao i svi ostali glumci u seriji Yargi | Presuda daju svoj doprinos da konačna ocena za seriju bude veoma visoka.

Mnogi sa nestrpljenjem čekaju nove epizode, što svakako raduje sve one koji rade na ovom projektu. Ono što može da raduje fanove serije je to što su radovi na drugoj sezoni ovog projekta već u toku. Gledaćemo dakle minimum još jednu sezonu ove turske TV serije, a za dalje- nikad se ne zna.

Na nama je da uživamo u novim epizodama i avanturama glavnih likova koje ne prestaju.

NOVO - Danas svoj rođendan proslavlja turska glumica Hilal Altinbilek

 By: Milt-TV Exposed