Crkva svetog Ante - Turske destinacije

Crkva sv. Ante (tur. St. Antuan Katolik Kilisesi) katoličkak je crkva koja se nalazi između škole Galatasaray i Tunela,  na lijevoj strani ulice Istiklal na Bejogluu u Istanbulu. Oko 1230. godine svećenici su oko Galate izgradili jednu crkvu svom zaštitniku svetom Franji, međutim kada je ista stradala u požarima 1639. i 1660. odlučili su ju ...

Crkva svetog Ante - Turske destinacije

Crkva sv. Ante (tur. St. Antuan Katolik Kilisesi) katoličkak je crkva koja se nalazi između škole Galatasaray i Tunela,  na lijevoj strani ulice Istiklal na Bejogluu u Istanbulu.

Oko 1230. godine svećenici su oko Galate izgradili jednu crkvu svom zaštitniku svetom Franji, međutim kada je ista stradala u požarima 1639. i 1660. odlučili su ju premjestiti na današnje mjesto tako da je 1724. godine sagrađena nova crkva koja je kasnije posvećena, a kao razlog gradnje bila je navedena mogućnost obavljanja obreda trgovaca i njihovih obitelji.

Trenutno zdanje počelo se graditi 1906. godine, a gradnja je završena 1912. godine. Za izgradnju je bio zadužen arhitekt Giulio Mongeri, a sama je crkva sagrađena u neogotičkom stilu s prmjesom latinskoga utjecaja.

Ispred ckrve nalazi se spomenik papi Ivanu XXIII.

U crkvi se inače održavaju obredi, na engleskom, turskom, poljskom i talijanskom.

By: TV Exposed