Današnji slavljenik je Engin Akyurek

Danas svoj 40. rođendan proslavlja turski glumac Engin Akyurek. Engin je rođen 12. oktobra 1981. godine u Ankari.

Današnji slavljenik je Engin Akyurek

Foto Credits: Daily Sabah

Odrastao je u porodici sa mladjim bratom. Otac mu je bio predstavnik Vlade, dok mu je majka bila domaćica. Nakon što je završio fakultet učestvovao je u TV takmičenju Turska zvezda. Prvo mesto na tom takmičenju mu je otvorilo put u svet turskih TV serija. Prvu značajniju ulogu imao je u seriji Yabanci Damat.

Prvi film u kom se pojavio Engin Akyurek pojavio bio je Zeki Demirkubuz Kader 2006. godine. Za ulogu Cevata u tom projektu, dobio je nagradu kao glumac koji najviše obećava. Nakon toga su se rađale mnoge njegove uloge. Veliku odskočnu dasku u njegovoj karijeri predstavlja serija Fatmagulun Sucu Ne?. U tom projektu je glumio Kerima Ilgaza. Poslednja serija u kojoj je radio bila je Sefirin Kizi. U njoj je tumačio lik Sancara.

Ima poprilično buran ljubavni život. Bio je u vezama sa koleginicama Cansu Taskin, Tuvana Türkay i Cansu Dere. Tokom snimanja serije Sefirin Kizi pisalo se da je u vezi sa Tulin Yazkan koja je glumila njegovu suprugu u tom projektu. Par je navodno viđen kako se šeta držeći se za ruke u slobodno vreme, ali je Engin Akyurek tada to sve demantovao.

U slobodno vreme, ovaj popularni glumac se bavi humanitarnim radom. Učestvovao je u velikom broju humanitarnih kampanja u Turskoj.

NOVO - Ozay Ozguler sa seta serije Yargi na drugi

 By: Milt-TV Exposed