Kara Tahta kao primer za nove turske serije na TRT1

Pre izvesnog vremena, doneta je odluka da se serija Kara Tahta završi u 10. epizodi, koja je sa velikim očekivanjima počela da se emituje na TRT1, javnom servisu, ali se od ove odluke brzo odustalo. Bio je važan korak da se izbegne ova situacija koja bi mogla ozbiljno da ošteti imidž TRT1 i da se ne dozvoli gubitak čak i sa niskim ocenama.

Kara Tahta kao primer za nove turske serije na TRT1

Foto Credits: DiziCentral

Ono što je realnost je da su privatni kanali za kratko vreme ukinuli TV serije nastale sa velikim očekivanjima i naporima. Publika je bila uznemirena kada je ATV TV objavila da je peta epizoda finale TV serije Sevmek Zamani / Vreme za ljubav, koja je nedavno počela, a u kojoj glavne uloge igraju Ilhan Sen i Deniz Isin.

U ovom trenutku, smanjenje poverenja publike, reakcija i formiranje problematične slike za naredne projekte su problemi koje privatni kanali moraju da reše.

Postoji i situacija da je javni emiter TRT1 u poslednje vreme ozbiljno posvetio pažnju projektima i više brine o gledanosti ali i o gledaocima, a publika je ovom pažnjom izuzetno zadovoljna. Međutim, pojava rane konačne odluke u 10. epizodi za seriju Kara Tahta na TRT1, u kojoj glavne uloge igraju Miray Daner i Furkan Andic, kao i povratak nakon reči Miray Daner u prilog tome takođe su bili važan potez.

Nastavak serije Kara Tahta bio je važan ne samo za gledaoce kojima se priča dopala i koji su želeli da vide rezultat, već i za tim koji je radio na projektu i razmišljao o svojim karijerama.

To je takođe bio dobar test za TRT1 u smislu da ne izgubi svoj imidž, da propusti publiku serije i da ne otvori vrata ranim finalima kao privatni kanali.

O ovome je već bilo reči kada je u pitanju serija Seni Kalbime Sakladim, a svakako može da raduje i tim koji radi na novoj seriji pod nazivom Mukemmel Eslesme, koja počinje večeras na TRT1.

NOVO - Danas počinje nova serija Mukemmel Eslesme / Savršen spoj (VIDEO)

By: TV Exposed