Pet stvari koje treba da znate pre kupovine Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro je bez sumnje odličan telefon sa sjajnim karakteristikama. Ipak, postoje neke stvari koje treba da znate pre kupovine ovog modela. Krenimo redom: Nema Google aplikacija Zbog stalnih prepiranja kompanije Huawei sa američkom Vladom, njihovi telefoni više ne koriste Google usluge. To znači da nema Google Play prodavnice, nema podrške za Gmail, Youtube, ...

Pet stvari koje treba da znate pre kupovine Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro je bez sumnje odličan telefon sa sjajnim karakteristikama. Ipak, postoje neke stvari koje treba da znate pre kupovine ovog modela.

Krenimo redom:

Nema Google aplikacija

Zbog stalnih prepiranja kompanije Huawei sa američkom Vladom, njihovi telefoni više ne koriste Google usluge. To znači da nema Google Play prodavnice, nema podrške za Gmail, Youtube, Google Maps i Chrome pretraživač. To ne znači da nema aplikacija, naprotiv. Huawei ima sopstvenu e- poštu, pretraživač, mape, kao i svoju prodavnicu aplikacija.

Dostupan je veliki broj aplikacija za velika imena, poput Amazona, TikTok-a, Adidas Running-a, SnapChat-a, PicsArt-a i sve popularnijeg Fortnite-a. Međutim Instagrama, Facebooka i WhatsApp jednostavno nema.

To ne znači da će tako biti u budućnosti, ljudi iz Huawei konstantno rade na uspostavljanju novih saradnji sa novim velikim imenima.

Podržava 5G

Nijedan flegšip telefon u 2020. godini nije bez 5G podrške povezivanja, tako da i P40 Pro nije izuzetak. Logično, morate se naći u području koje je pokriveno 5G mrežom da biste iskoristili prednosti ove nove tehnologije. Ukoliko kupujete telefon zbog 5G mreže, prvo proverite da li je ta mreža uopšte dostupna na vašem području.

Kamera je dobro, ali su joj potrebna poboljšanja

Huawei beleži dobre rezultate kada je reč opremanju telefona sjajnim kamerama. Tako P40 Pro ima čak četiri sočiva: standardnu kameru, širokougaonu kameru, objektiv sa 5x optičkim zumom i kameru sa senzorom za dubinu. Iako su kamere telefona u rangu sa najboljima, potrebno je nekoliko promena u softveru da bi mogao da preuzme krunu kao najbolji od najboljih na tom polju.

Ukoliko kupujete zbog pravljenja fotografija, bolje sačekajte P40 Pro Plus

Ukoliko razmišljate da nabavite P40 Pro umesto standardnog P40, ono što može da vas privuče je 5x optički zum kog nema na standardnom modelu. Međutim, P40 Pro Plus i to prevazilazi, upotrebom ogromnog 10x optičkog zuma, koji obećava neverovatna uvećanja bez gubitka kvaliteta. To je najveći optički zum ikad viđen na mobilnim telefonima. P40 Pro Plus će se u prodaji naći u junu mesecu.

Nemojte kupiti uređaj u crnoj boji

Poslednjih nekoliko serija, tu najviše mislimo na P20 i P30 došle su sa nekoliko živih boja koje su činile da uređaj izgleda sjajno. P40 Pro pored sjajnog dizajna u crnoj boji izgleda jednostavno kao i svaki drugi crni telefon. Crna boja ne čini telefon ružnim ali tamno plava ili neke blistave boje čine da telefon izgleda zaista odlično.

By: TV Exposed