Pomeren datum Filmskog festivala Palić

Usled pandemije koronavirusa mnogi festivali, ali i drugi događaji se otkazuju ili pomeraju za kasnije datume. Prema rečima organizatora Filmskog festivala Palić, Radoslava Zelenovića festival će biti pomeren za poslednju nedelju jula, ili prvu nedelju avgusta. Podsetimo, festival je trebao da se održi od 8. do 14. jula. Razlog odlaganja leži u brojnim procedurama u ...

Pomeren datum Filmskog festivala Palić

Usled pandemije koronavirusa mnogi festivali, ali i drugi događaji se otkazuju ili pomeraju za kasnije datume.

Prema rečima organizatora Filmskog festivala Palić, Radoslava Zelenovića festival će biti pomeren za poslednju nedelju jula, ili prvu nedelju avgusta. Podsetimo, festival je trebao da se održi od 8. do 14. jula.

Razlog odlaganja leži u brojnim procedurama u organizaciji te filmske smotre.

"Javne nabavke i tenderi zahtevaju složenu proceduru koju moramo da sprovedemo u organizaciji festivala. Sa druge strane pripremili smo skoro 80 odsto programa i radujemo se što smo u prilici da predstavimo publici zanimljive i važne filmove", rekao je Zelenović Tanjugu i dodao:

"Imamo srećnu okolnost da se naš festival održava na otvorenom u eri suzbijanja pandemije virusa COVID 19. Naša letnja pozornica na Paliću je prostor u kojem možemo da obezbedimo fizičku distancu preko prodaje karata. Postoji opcija da napravimo brendirane maske koje bi delili poštovaocima filma pre početka projekcija. Konferencije za medije se takođe odigravaju na otvorenom..."

Prema njegovim rečima festival će biti organizovan u skladu sa svim propisanim merama zaštite od zaraze. Filmski festival Palić je 2017. godine u Briselu proglašen za jedan od šest najboljih i najuzbudljivijih festivala u Evropi.

By: TV Exposed