Prava temperatura za serviranje svake vrste vina

Da li posluživanje vina na određenim temperaturama utiče na ukus vina? Postoje li idealne temperature za serviranje različitih vrsta vina? Da, da! Znati koja vina se služe na kojim temperaturama je mnogo lakše nego što možda mislite. Ako tražite brz, elegantan način za merenje temperature vaših vina, možete nabaviti Aficionadov termometar za vino! Vodič za ...

Prava temperatura za serviranje svake vrste vina

Da li posluživanje vina na određenim temperaturama utiče na ukus vina? Postoje li idealne temperature za serviranje različitih vrsta vina? Da, da!

Znati koja vina se služe na kojim temperaturama je mnogo lakše nego što možda mislite. Ako tražite brz, elegantan način za merenje temperature vaših vina, možete nabaviti Aficionadov termometar za vino!

Aficionadov termometar za vino

Vodič za serviranje temperature vina

Razlog zbog kojeg pokušavamo da poslužimo vino na njihovim pravilnim temperaturama je taj što temperatura može dramatično uticati na vino. Posluživanjem vina na njegovoj idealnoj temperaturi osiguravamo najbolje iskustvo. Evo tri opšta pravila:

Penušava vina treba poslužiti ledeno hladna - 40 do 50 stepeni ( po Aficionadovom termometru za vino)

Stavite balon u zamrzivač oko sat vremena pre nego što ga pijete - ali nemojte zaboraviti na to ili ćete imati eksploziju. Ako vam nedostaje vremena, možete bocu staviti i u kantu za led na 30 minuta i imati slične rezultate. Ledeno hladna temperatura će učiniti da mehurići ostanu lepši. Nakon što otvorite bocu i prelijete prve čaše, otvorenu bocu stavite na led dok cela boca ne bude popijena.

Belo vino i roze treba poslužiti hladno - od 50 do 60 stepeni

Najbolji način da se uživa u belom vinu je da ga stavite u frižider odmah nakon kupovine; međutim, ako kupite vino istog dana kada želite da ga popijete, ostavite ga u frižideru nekoliko sati ili ga možete staviti u zamrzivač na oko 30 minuta. To bi trebalo da uradi trik! Nakon što otvorimo bocu i svakome nalijemo prvu čašu, radije je ne stavljamo na led, već je pustimo da se "znoji" na stolu, jer se arome i karakter vina malo menjaju kako temperatura raste, što mi priznaćete svi volimo.

Crveno vino takođe treba služiti hladno - 60 do 70 stepeni

Najčešća zabluda s crvenim vinom je da je idealno da se poslužuje na sobnoj temperaturi, jer je zapravo hlađenje na hladnom mestu najbolji način za uživanje u njemu. Da bi se crveno ohladilo na odgovarajuću temperaturu, stavite ga u frižider sat vremena pre nego što ga poslužite. Za brže rezultate, možete ga staviti u zamrzivač na samo 15 minuta. Nakon otvaranja i dekantiranja ili prelievanja prvih čaša, baš kao što je i sa slučaj belim, ostavite vino na stolu da se polako zagreje.

By: TV Exposed