Španska serija 30 Monedas | 30 Novčića – radnja i uloge

30 Monedas | 30 Novčića je španska misteriozna horor televizijska serija koju je kreirao Alex de la Iglesia za HBO Max.

Španska serija 30 Monedas | 30 Novčića – radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

Režiju i scenario serije 30 Monedas | 30 Novčića potpisuju De la Iglesia i koscenarista Jorge Guerricaechevarrija.

Serija prati oca Vergaru, egzorcistu koga crkva protera u Pedrazu, zabačeno selo u Španiji, gde se nada da će ga neprijatelji zaboraviti. Prva sezona je premijerno prikazana u novembru 2020. godine na digitalnoj platformi HBO Max. Druga sezona, čije je snimanje počelo u februaru, premijerno se prikazuje na istoj digitalnoj platformi od 23. oktobra 2023. godine.

Radnja

Otac Vergara je egzorcista i bivši osuđenik koji živi u malom španskom gradu Pedraza, pokušavajući da se skloni od problematične prošlosti. Međutim, u selu počinju da se dešavaju paranormalne pojave i potrebna mu je pomoć Paca, gradonačelnika, i Elene, gradske veterinarke, da otkrije misteriju koja je naizgled povezana sa novčićem koji poseduje. Ovaj novčić bi mogao biti jedan od trideset srebrnika plaćenih Judi zato što je izdao Isusa i predao ga Rimljanima. Njih troje će se naći uhvaćeni u zaveri koja uključuje i samu Svetu stolicu, koja preti svetu kakav poznajemo.

Uloge:

Uloge u seriji 30 Monedas | 30 Novčića tumače Eduard Fernandez kao otac Manuel Vergara, Megan Montaner kao Elena, Miguel Angel Silvestre kao Paco, Macarena Gomez kao Merche, Pepon Nieto kao narednik Lagunkao, Manolo Solo kao kardinal Santoro, Cosimo Fusco kao Angelo, Carmen Machi kao Carmen, Paco Tous kao Jesus, Secun de la Rosa kao Martin, Javier Bodalo kao Antonio,Antonio Velazquez kao Roque.

Tu su još i Nourdin Batan kao Jaime, Carla Campra kao Vane, Carla Tous kao Sole, Oscar Ortuno kao Nacho, Abril Montilla kao Elvira, Alberto Bang kao Richi, Leonardo Nigro kao Sandro, Luigi Diberti kao Lombardi, Víctor Clavijo kao Mario, Nuria Gonzalez kao Salcedo, Greta Fernandez kao Miralles, Francisco Reyes kao Lagrange

U drugoj sezoni je tu i Najwa Nimri kao Haruka.

NOVO - Da li je odlazak Onura Seyita Yarana razlog pada rejtinga serije Kardeslerim?!

By: TV Exposed