Turski film Eltilerin Savasi (2020)

Eltilerin Savasi je turska komedija. Film je svoju premijeru imao 31. januara 2020. godine. Režiser ove komedije je Onur Bilgetay, a scenario je pisao Gupse Ozay. Radnja filma je snimana u Istanbulu, Turska, a film je urađen u produkciji kompanije Nulook Production. Trajanje ovog ostvarenja je 118 minuta, a ostvario je ukupnu zaradu od $9,243,818. ...

Turski film Eltilerin Savasi (2020)

Eltilerin Savasi je turska komedija. Film je svoju premijeru imao 31. januara 2020. godine.

Režiser ove komedije je Onur Bilgetay, a scenario je pisao Gupse Ozay. Radnja filma je snimana u Istanbulu, Turska, a film je urađen u produkciji kompanije Nulook Production. Trajanje ovog ostvarenja je 118 minuta, a ostvario je ukupnu zaradu od $9,243,818.

Uloge:

Glumac Uloga
Gupse Özay Sultan
Merve Dizdar Gizem
Ferit Aktuğ Selim
Uraz Kaygılaroğlu Fatih

U filmu još glume Füsun Demirel, Ali İpin, Hülya Duyar, Kubilay Tunçer, Gamze Demirbilek, Sanem Yeles i drugi.

Radnja filma:

Radnja filma prati slatke svađe dve prijateljice, Sultan i Gizem i njihovu neprekidnu konkurenciju. U svemu se takmiče, i jedna drugoj zadaju nove standarde. Neizostavni deo njihovih života su društvene mreže na koje postavljaju gotovo sve iz njihove svakodnevnice. Sve se menja kada Sultan i Gizem postanu jetrve. U njihove svađe i preplitanja, uključeni su i njihovi muževi, Selim i Fatih. Film se bazira na bračni život dva para, i sklonost Gizem i Sultan ka društvenim mrežama.

By: TV Exposed