Vuhan 400 se pojavljuje 2020 kao bolest slična upali pluća u romanu iz 1981. Medijska priča - manipulacija?

Priču je započela Jovana Joksimović voditeljka jutarnjeg programa prve televizije, pitala je profesora Nestorovića da li je rasterećen do te mere da je počeo da se sprda na temu korona virusa, aludirajući na konferenciju za štampu, koju je održao sa predsednikom Vučićem, na kojoj je poručio da virus nije opasan, da posebno nije opasan za ...

Vuhan 400 se pojavljuje 2020 kao bolest slična upali pluća  u romanu iz 1981. Medijska priča - manipulacija?

Priču je započela Jovana Joksimović voditeljka jutarnjeg programa prve televizije, pitala je profesora Nestorovića da li je rasterećen do te mere da je počeo da se sprda na temu korona virusa, aludirajući na konferenciju za štampu, koju je održao sa predsednikom Vučićem, na kojoj je poručio da virus nije opasan, da posebno nije opasan za žene koje bi mogle čak da idu u Italiju u šoping.
Profesor je odgovorio da je njegov humor pogrešno shvaćen, da su previše ozbiljno shvatili celu priču, i zapitao je: „Da li se ljudi informišu preko tabloida ili medicinskih časopisa?“ Šta kažu medicinski časopisi sad, koliko je strah realan, koliko nas je zahvatila "medijska epidemija".
Pisac Lučić je govorio o mogućim zaverama i medijskom manipulisanju?

Veliki ljubitelji horor fantastike otkrili su da je Din Kunc u svom romanu „Oči tame“ (The Eyes of Darkness ) iz 1981. godine nazvao virus  „Vuhan-400“ i precizno predvideo naziv i mesto nastanka smrtonosnog virusa.

Radnja knjige Oči tame se bavi sudbinom ožalošćene majke koja istražuje tajanstvene okolnosti pod kojima je stradao njen sin. Ono što je privuklo najviše pažnje je činjenica da je Kunc neobični virus ubicu nazvao „Vuhan-400“ što je jasna asocijacija na kineski grad Vuhan iz koga je krenula zaraza novim koronavirusom.

Kineski naučnik koji je emigrirao u Ameriku, je doneo disk sa informacijama o novom kineskom najopasnijem biološkom oružju. Nazvan je 'Vuhan-400' jer su ga razvili u laboratorijama blizu grada Vuhana. Vuhan-400 je definisan kao savršeno oružje, kaže pomenuti lik.

Deo teksta koji je uočio Nik Hinton, postao je hit na društvenim mrežama i pokrenuo je talas bizarnih teorija zavere o poreklu koronavirusa.

Din Kunc je popularni američki pisac, a njegovi romani su uglavnom trileri isa elementima naučne fantastike, misterije, horora, i fantazije. PIsac još uvek nije komentarisao ovo otkriće.

By: TV Exposed