Festival drama i serija - FEDIS 2020

30. septembra, u sredu, u Domu Omladine u Beogradu 10. put dodeljene su televizijske nagrade Zlatna antena u 12 kategorija u okviru Festivala TV serija i drama FEDIS. U konkurenciji za „Zlatnu antenu“ bile su serije su „Senke nad Balkanom“ (druga sezona), „Grupa“, „Južni vetar“, „Vojna akademija“ (peta sezona), „Ubice mog oca“ (četvrta sezona), „Dug moru“, „Žigosani ...

Festival drama i serija - FEDIS 2020

30. septembra, u sredu, u Domu Omladine u Beogradu 10. put dodeljene su televizijske nagrade Zlatna antena u 12 kategorija u okviru Festivala TV serija i drama FEDIS.

U konkurenciji za „Zlatnu antenu“ bile su serije su „Senke nad Balkanom“ (druga sezona), „Grupa“, „Južni vetar“, „Vojna akademija“ (peta sezona), „Ubice mog oca“ (četvrta sezona), „Dug moru“, „Žigosani u reketu“ (druga sezona), „Tajkun“, „Švindleri“, „Psi laju, vetar nosi“ (druga sezona), „Slatke muke“, „Delirijum tremens“ i „Kalup“.

U posebnoj kategoriji za najbolju regionalnu seriju, Zlatna antena dodeljena je seriji – Drugo ime ljubavi.

Za seriju godine proglašena je “Senke nad Balkanom”, a za najgledaniju seriju godine “Južni vetar”. Pobedu u kategoriji najpopularnijeg glumačkog para bez konkurencije i sa više od 70 odsto glasova odnele su zvezde serije “Igra sudbine” – Luka Raco i Olja Lević.

Odlukom Žirija struke 10. međunarodnog FEDIS-a, za nagrade Zlatna antena nominovano je ukupno 44 glumaca, reditelja, scenarista, direktora fotografije, kostimografa, montažera i autora muzike.

By: Tv Exposed