Nove potvrđene turske serije

Turske serije na Netflix su se pokazale veoma dobro. Zbog toga ni ne čudi interesovanje za nove projekte i nove sezone već emitovanih serija.

Nove potvrđene turske serije

Foto Credits: IMDB

Najnovija turska serija koja je dostupna na Netflixu je Yakamoz S-245. Od ranije je poznato i da će ovaj projekat dobiti novu sezonu u kojoj će se spojiti Kivanc Tatlitug i Mehmet Kurtulus, koji glumi jednog od glavnih likova serije Into the night, čiji je Yakamoz S-245 spin-off.

U toku su pripreme i za nove, odnosno druge sezone serija Midnight at the Pera Palace i Fatma, a snimanje kadrova na nastavku ova dva projekta se očekuje tokom leta.

Bez obzira na loše interesovanje za seriju Kulup / Klub van granica Turske, doneta je odluka o snimanju nove sezone ovog projekta. Podsećamo, prva sezona se sastojala iz dva dela koji su emitovani u različitim terminima. Snimanje nastavka ove turske serije se takođe očekuje tokom letnjih meseci.

Pre njih biće emitovana nova sezona dokumentarne serije The Rise Of Empires: Ottoman. Za ovaj projekat je zadužena kompanija Karga 7 Pictures, a snimanje kadrova je već završeno. Glavne uloge u drugoj sezoni će tumačiti Tuba Buyukustun, Cem Yigit Uzumoglu i Ali Gozusirin.

Uz to, očekuje se još nekoliko projekata koji su snimljeni. Jedan od njih je i komedija Ersan Kuneri u kojoj glume Cem Yilmaz, Ezgi Mola, Nilperi Sahinkaya i Uraz Kaygilaroglu. Premijera ovog projekta je uskoro, odnosno zakazana je za 13. maj.

Serija koja će doneti sukob generacija, Kuc Ucusu je takođe projekat koji je snimljen i čija se premijera očekuje u jednom od predstojećih meseci. Glavne uloge u seriji tumače Birce Akalay, Ibrahim Celikkol i Miray Daner. Prema trenutno dostupnim informacijama ova turska serija će početi početkom leta.

Serija Sicak Kafa je projekat u kom ćemo gledati distopijsku radnju, koji se radi u produkciji kompanije TIMS&B. Glavne uloge u ovoj seriji tumače Gonca Vuslateri, Hazal Subasi i Osman Sonat. U pitanju je adaptacija naučno-fantastično novele Afsina Kuma o epidemiji ludila. Jedino moderni lingvista (kog u seriji glumi Osman Sonat) može da spreči globalnu katastrofu. On će biti progonjen od strane specijalnih, tajnih službi koje imaju svoje ciljeve... Datum premijere ove nove turske serije još uvek čekamo.

Treuntno se snima serija od osam epizoda koja nosi naziv Biz Kimden Kaciyorduk Anne / Od koga smo pobegli, majko. Za ovaj projekat je zadužena kompanija 1441 Productions. Radnja ove nove turske serije je zasnovana na istoimenoj noveli Perihan Magden i doneće priču o majci koja pokušava da pobegne od svega i svakog ko može da naškodi njenoj kćerci, uključujući zločine koje je počinila u ime sigurnosti. Datum kada će ova serija biti dostupna još nije poznat.

Dugo se očekuje i serija Sahmeran u kojoj glavne uloge tumače Serenay Sarikaya i Burak Deniz. Reč je o seriji koja će sadržati naučno-fantastične elemente i u kojoj Serenay tumači mitološko biće, pola ženu-pola zmiju koja je stara nekoliko vekova. Prema trenutno dostupnim informacijama, ovu seriju ćemo gledati na jesen.

Cagan Irmak je po prvi put u karijeri bio i režiser i scenarista. Svoja znanja će pokazati u novoj seriji Yaratilan u kojoj će glavne uloge tumačiti Taner Olmez, Erkan Kolcak Kostendil i Sifanur Gul. Sem za sada obećavajućeg glumačkog kadra nije poznato ništa više o ovoj seriji.

Serija Another Self, sa Tubom Buyukustun u glavnoj zloui je već snimljena. U pitanju je klasična drama, nešto po čemu su turske serije prepoznatljive u svetu, koja će doneti priču o tri bliske prijateljice koje se međusobno podržavaju u teškim trenucima kada se jedna od njih razboli. Pored Tube, uloge u ovoj seriji će tumačiti Murat Boz, Boncuk Yilmaz, Riza Kocaoglu i Seda Bakan. Odluka o drugoj sezoni serije je već doneta. Sa snimanjem kadrova nove sezone ove serije će se početi ovog leta i pre samog emitovanja prve sezone serije.

Mezarlik / Groblje je serija čije je snimanje gotovo i emitovanje se očekuje tokom ovog leta. Uloge u seriji koja će doneti priču o specijalnom odeljenju policije koje rešava teške zločine protiv žena tumače Birce Akalay i Olgun Toker.

Serija Terzi / Krojač je projekat o kom je bilo najviše reči u proteklom periodu. Glavne uloge u ovoj novoj turskoj seriji će tumačiti Cagatay Ulusoy, Sifanur Gul, Olgun Simsek i Salih Bademci. Netflix je otkupio prava za tri sezone ove serije koje će biti snimljene u jednom bloku.

Levent Cantek je stekao veliku slavu nakon turske serije Yesilcam. Zahvaljujući tom projektu, menadžment Netflixa ga je angažovao da za njih snimi istorijsku seriju pod nazivom Otello Kamil. Radnja ove serije će biti smeštena u 1923. i 1924. godinu a ljudi sa ove digitalne platforme žele da privole Cagataya Ulusoya da tumači glavnu ulogu u novom projektu. Ulusoy je dao pozitivne znake, ali još uvek ništa nije dogovoreno. U ovoj seriji će biti svega: pozorišta, glumaca, bandita, Istanbula, Ankare, politike i izdaje.

Jedno je sigurno, uz Disney Plus i Netflix digitalne platforme, turske televizijske serije su pred sve većim i sve težim iskušenjima...

NOVO - Ugur Aslan o seriji Yargi / Presuda

By: Milt-TV Exposed