U Velikoj Britaniji pokrenuta opsežna proba za lekove protiv koronavirusa

Vlada Velike Britanije saopštila je da je pokrenuto veliko randomizirano ispitivanje radi procene potencijalnog lečenja Covid-19 (koronavirusa). Ispitivanje RECOVERY trenutno ocenjuje HIV lekove lopinavir / ritonavir, kao i anti-inflamatorni steroid deksametazon i anti malarijski hidroksihlorokvin. U budućnost se mogu dodati dodatni eksperimentalni lekovi. Studiju za koju se smatra da je najveća takve vrste na svetu ...

U Velikoj Britaniji pokrenuta opsežna proba za lekove protiv koronavirusa

Vlada Velike Britanije saopštila je da je pokrenuto veliko randomizirano ispitivanje radi procene potencijalnog lečenja Covid-19 (koronavirusa).

Ispitivanje RECOVERY trenutno ocenjuje HIV lekove lopinavir / ritonavir, kao i anti-inflamatorni steroid deksametazon i anti malarijski hidroksihlorokvin. U budućnost se mogu dodati dodatni eksperimentalni lekovi.

Studiju za koju se smatra da je najveća takve vrste na svetu sprovodi Univerzitet Oxford u više od 130 NHS bolnica širom zemlje. Dizajnirana je za prijem odraslih hospitalizovanih zbog infekcije Covid-19 (koronavirusom). Do sada je u 132 bolnice u samo 15 dana regrutovano skoro 1.000 pacijenata. Očekuje se da će se više učesnika prijaviti u narednim nedeljama.

Matt Hancock, ministar zdravstva i socijalne zaštite, rekao je: „Velika Britanija vodi na putu istraživanja u trci za pronalaženjem lečenja. Sada smo pokrenuli najveće ispitivanje na svetu, udružujući resurse sa našim vodećim svetskim naučnim sektorom. "

"Kao jedno od tri glavna ispitivanja koja je finansirala vlada, ovo predstavlja veliku prekretnicu u našoj borbi protiv koronavirusa i pruža novu nadu da ćemo zajedno to pobediti." dodao je ministar Hancock.

Ujedinjeno Kraljevstvo za istraživanje i inovacije (UKRI) i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite obezbedili su 2,1 milion funti za podršku ispitivanju RECOVERY.

Podaci o bezbenodsti i efikasnosti u narednim mesecima

Svetski poznat profesor medicine Peter Horbi, sa katedre za medicinu Univerziteta Oxford Nuffield rekao je: „Ispitivanje RECOVERY pružiće toliko potrebne dokaze o najboljoj nezi za pacijente sa Covid-19. Što više pacijenata bude upisano, pre ćemo znati kako je najbolje da lečimo ovu bolest. "

Prošlog meseca su istraživači na univerzitetu započeli upis zdravih dobrovoljaca na kliničko ispitivanje kandidata za vakcinu Covid-19 ChAdOk1 nCoV-19.

Regulatorna agencija za lekove i zdravstvene proizvode u Velikoj Britaniji (MHRA) radi na sprovođenju postupaka i na odobrenju probnih aplikacija u roku od nekoliko dana od mogućeg lečenja Covid-19.

Izvor: pharmaceutical-technology.com

By: TV Exposed