Nemačka serija Kleo – radnja i uloge

Kleo je nemačka akciona-triler komedija televizijska serija koju su zajedno kreirali Hano Hakfort, Richard Kropf i Bob Konrad za Netflix.

Nemačka serija Kleo – radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

Serija Kleo osvetnički put bivše istočnonemačke Štazijeve ubice, Klee Štrauba nakon njenog hapšenja i kasnijeg zatvaranja do pada Berlinskog zida.

Premijerno je prikazana na Netflixu 19. avgusta 2022. godine, a produžena je za drugu sezonu 29. septembra 2022. godine.

Radnja

Godine 1987, nakon uspešnog atentata na dvostrukog agenta u klubu u zapadnom Berlinu, njena agencija je nepravedno zatvorila ubicu iz istočnonemačke Štazijeve, Kleo Straub. Kada je puštena nakon rušenja Berlinskog zida 1989. godine, ona planira da se osveti zaverenicima koji su joj podmetnuli.

U međuvremenu, Sven Petzold, nedovoljno cenjeni policajac za prevaru koji je bio svedok ubistva 1987. godine, pronalazi veze između njega i Kleo, što ga navodi da ometa njenu osvetu.

Uloge

Jella Haase kao Kleo Straub, nezvanična istočnonemačka Štazi ubica koja je bila u zatvoru zbog navodnog dela izdaje. Rosa Wirtz glumi isti lik u mladosti.

Dimitrij Schaad kao Sven Petzold, policajac Zapadnog Berlina koji je u početku radio u odeljenju za prevare.

Julius Feldmeier kao Thilo, sadašnji stanar Kleinog starog stana koji je došao iz Zapadne Nemačke. Vincent Redetzki kao Uve Mitig, nezvanični istočnonemački Štazi agent koji je bio Klein saučesnik tokom njene misije 1987. Vladimir Burlakov kao Andi Wolf, bivši nadzornik istočnonemačkog Štazija koji je bio u romantičnoj vezi sa Kleo.

Marta Sroka kao Anja, Andijeva supruga koja je trudna sa njegovim detetom.

Jirgen Hajnrih kao Otto Straub, istočnonemački Štazi general, koji je Klein deda.

Alessija Lause kao Anne Geike, zapadnonemački oficir BND-a koji je prethodno sreo Otta Strauba.

NOVO - Novo iznenadjenje za fanove serije Bezhat C

By: TV Exposed