Samsung A22 - dobra kupovina?

Kompanija Samsung u svojoj ponudi ima zaista velik broj različitih smartfon modela. Model sa oznakom A22 jedan je od pristupačnijih, pa hajde da vidimo šta nudi.

Samsung A22 - dobra kupovina?

Foto Credits: Promo / Samsung

Samsung A22 dolazi sa SuperAmoled ekranom dijagonale 6.4 inča ii ma osvetljenje od 600 nita. Prisustvo takvog tipa ekrana je svakako veliki plus, a minus je bez dileme rezolucija od svega 1600x720 piskela. Osim toga Real Smooth čini prikaz glatkim bez obzira da li skrolujete po internetu ili igrate neku igricu. Da li je to dovoljno, svakako da jeste. Da li bi moralo i moglo bolje, u ovoj cenovnoj kategoriji veliko je pitanje. Poledjina telefona je izrađena od plastike pa težina celog uredjaja iznosi svega 186 grama. Zbog glatkih bočnih prelaza veoma je udoban za držanje, uz standardnu jednostavnu navigaciju po ekranu.

Ovaj smartfon naravno dolazi sa instaliranim Android sistemom. Samsung A22 ima 4 GB RAM i 64 ili 128 GB interne memorije, što je u proseku klase. Uz to, moguće je proširenje putem microSD kartice do 1 terabajta. Smartfon pokreće Mediatek Hello G80 čipset, a za grafički deo je zadužen za Mali-G52 MC2.

Sistem kamera pozadi je sastavljen od četiri senzora, od 48+8+2+2 megapiksela. Tu su i dobre vesti. Došao je kraj mutnim slikama i video-zapisima. Zahvaljujući glavnoj kameri od 48 MP sa OIS (optičkom stabilizacijom slike) koja iskorišćava svu raspoloživu svetlost, video-zapisi su tečni, a fotografije oštre, čak i kada su snimljeni po slabom svetlu. Prednja selfi kamera je smeštena uz gornju ivicu uređaja, ima 13 MP i uz Bokeh efekat može da zabeleži fotografije, odnosno selfije veoma pristojnog kvaliteta.

Baterija je kapaciteta 5000mAh i nameće kao jedan od ozbiljnijih aduta ovog mobilnog telefona. Uz to podržano je brzo punjenje od 15W.

Telefon možete pronaći u crnoj, beloj, zelenoj menta i ljubičastoj boji.

Sa cenom od oko 230 evra za model od 128 GB memorije, Superamoled ekranom i velikom baterijom, ovaj Samsungov smartfon se nameće kao veoma dobra kupovina.

By: Milt-TV Exposed